Koronavírus

Operatív törzs: A legtöbbet mi tehetünk a járvány ellen

Céljaink és teendőink nem változtak. A világjárvány nem válogat. Egyre több országban lépnek át az egyéni megbetegedések a csoportosokba, ennek megakadályozása a cél – mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A koronavírus más típusú hozzáállást kíván: a legtöbbet a vírus terjedése ellen mi magunk, magánemberek tehetünk, hogy megvédjük magunkat és az idősebbeket, akik különösen nagy veszélyben vannak – mondta Kovács Zoltán.

Továbbá elmondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter mellett a belügyminisztérium munkatársain és elvégezték a vizsgálatot.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, ezek a leghatékonyabb eszközeink – mondta Kovács Zoltán.

Lakatos Tibor ezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy további hét emberrel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Határellenőrzést követően 907 embert helyeztek házi karanténba.

Újságírói kérdésre Kovács Zoltán államtitkár elmondta, hogy az új digitális tanrend igazodni fog a településk lehetőségeihez és igényeihez. Lehetőséget kell biztosítani arra, hogy ügyeleti rendszerben figyeljenek azokra a tanulókra, akikkel a szülők nem tudnak otthon maradni.

Az ezredes újra felhívta a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el, aki elhagyja a házi karantént. Volt, akit egy vendéglátó helyen találtak meg az ellenőrzéskor.

A belügyminisztérium munkatársai önkéntes karanténban vannak a tesztek eredményéig, várhatóan holnap reggelig – mondta Kovács Zoltán államtitkár.

Forrás: magyarnemzet.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt 192 beteg, 11 152 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 195 beteg, 6390 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 162 beteg, 11 871 új fertőzöttet találtak Magyarország

cs3_admin

Elhunyt 185 beteg, 12 165 új fertőzött Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 176 beteg, 12 637 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 171 beteg, 6518 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 392 beteg, 27 209 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 135 beteg, 11 289 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 131 beteg, 10 767 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább