Koronavírus

Operatív törzs: A legtöbbet mi tehetünk a járvány ellen

Céljaink és teendőink nem változtak. A világjárvány nem válogat. Egyre több országban lépnek át az egyéni megbetegedések a csoportosokba, ennek megakadályozása a cél – mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A koronavírus más típusú hozzáállást kíván: a legtöbbet a vírus terjedése ellen mi magunk, magánemberek tehetünk, hogy megvédjük magunkat és az idősebbeket, akik különösen nagy veszélyben vannak – mondta Kovács Zoltán.

Továbbá elmondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter mellett a belügyminisztérium munkatársain és elvégezték a vizsgálatot.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, ezek a leghatékonyabb eszközeink – mondta Kovács Zoltán.

Lakatos Tibor ezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy további hét emberrel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Határellenőrzést követően 907 embert helyeztek házi karanténba.

Újságírói kérdésre Kovács Zoltán államtitkár elmondta, hogy az új digitális tanrend igazodni fog a településk lehetőségeihez és igényeihez. Lehetőséget kell biztosítani arra, hogy ügyeleti rendszerben figyeljenek azokra a tanulókra, akikkel a szülők nem tudnak otthon maradni.

Az ezredes újra felhívta a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el, aki elhagyja a házi karantént. Volt, akit egy vendéglátó helyen találtak meg az ellenőrzéskor.

A belügyminisztérium munkatársai önkéntes karanténban vannak a tesztek eredményéig, várhatóan holnap reggelig – mondta Kovács Zoltán államtitkár.

Forrás: magyarnemzet.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 3 krónikus beteg

cs3_admin

1070 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

cs3_admin

809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg

cs3_admin

Hétfőtől életbe lépnek a már bejelentett, új védelmi intézkedések

cs3_admin

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

cs3_admin

Bánhidi Bence a Pick Szeged játékosa koronavírusos – üzent a szurkolóknak

cs3_admin

710 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt kilenc krónikus beteg

cs3_admin

Minden tanár, aki iskolában betegedett meg, teljes összegű táppénzben részesül

cs3_admin

Súlyos szövődményeket hagyhat hátra a koronavírus

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább