Csongrád

Csongrádi énekessel lett döntős A Dal 2020 versenyen a Turbo zenekar

A 10 éve alakult Turbo zenekar, a csongrádi Tanka Balázzsal az élen gondolt egyet és benevezett a Dal 2020 zenei versenyre, ahol a döntőig jutott.

A zenekarról annyit előzetesen, hogy volt egy időszak, amikor úgy érezték elfogyott az energia, és egy időre befagyasztották a zenei tevékenységüket annak ellenére, hogy már 4 lemezük is megjelent. A zenei műfaj amit képviselnek, a progresszív rock zene, így a zeneszámok is 7-8 percesek. Tanka Balázzsal a Turbo énekesével készült interjúból az is kiderült, hogy a fiúk csak promóciós jelleggel nevezték be az Iránytű című nótát, amely az ötödik lemezük egyik legfülbemászóbb száma. Albumaik, eddig kizárólag angol nyelven jelentek meg, kivétel ez alól az ötödik, amely magyar nyelvű szerzeményeket tartalmaz többségében.

A beválogató után, nem sok dolguk volt a fiúknak, majd csörrent a telefon és kiderült, beválogatták az említett számot, így elindult a felkészülés sorozat adásról adásra. Az Iránytű című szerzeményt is átírták egy kicsit, hiszen a dalok maximum 3 percesek lehettek, ennek megfelelően kellett szinte kettévágni az 5.5 perces szerzeményt. Számos tehetségkutató népszerű műsor fut a különféle tévés csatornákon, de ők nem a tehetségüket szerették volna bemutatni, hanem a dalt, mivel ez a műsor erről szól. Továbbá az sem utolsó szempont, hogy ebben a műfajban nehezebb érvényesülni, ők sem gondolták, hogy lesz még hasonló zenei stílus az adássorozatban. Mind ezek mellett, izgalmas kihívás is volt számukra, mit szól majd ehhez a közönség, hogyan tudnak teljesíteni egy ilyen megmérettetésen, és azért izgalomban sem volt hiány.

Az is nagyon vonzóvá tette számukra a szereplés sorozatot, hogy élőben játszhattak, a saját hangszereiket használva, így hitelesek tudtak maradni, önmagukat adva. Arra, hogy mennyire vált fontossá a győzelem számukra, Balázs elmondta, hogy nem is az járt a fejükben, hogy megnyerhetik-e vagy sem, leginkább attól tartottak, nehogy ideje korán kiessenek, hiszen lelkes rajongó táboruk van Csongrádon és országszerte, nem szerettek volna csalódást okozni. Szerencsére, azonban bejöttek a számításaik, és egészen a döntőig meneteltek. Minden adás alkalmával ugyan azt a számot kell előadni a Dal versenyén, így fontos volt, hogy a lehető legjobbat hozzák ki, az adott zeneszámból, adásról, adásra. Mivel viszonylag nagy ismeretségi körrel rendelkezik a zenekar, jött egy teljesen újszerű és merész ötlet, hogy a cimbalmot is beépítsék a hangszerelésbe, ami nagyon jó húzásnak és különleges hangzásnak bizonyult. A döntőben nem kis meglepetésre, a basszusgitárosuk nagybőgőn játszott.

A kulisszatitkokról, annyit azért elárult az énekes, hogy nagyon profi stábmunkával találták magukat szembe, mindenben a segítségükre voltak, mit mikor és hogyan kell csinálni. A zsűri tagok is kedvesek és segítőkészek, közvetlenek voltak. Külön élményként élték meg a srácok, hogy olyan zenekarhoz hasonlították őket, mint a Piramis, nem beszélve arról, hogy az évtizedek óta népszerű zenekar közösségi portálján is pozitívan nyilatkoztak a Turbo zenekarról.

Összességében a zenekar nagyon pozitívan élte meg a televíziós szereplést, és kétségtelenül, a legjobbak közé küzdötték fel magukat, annak ellenére, hogy nem volt ez a pár hét egy gyalog-galopp, a fiúk mégis úgy nyilatkoztak, hogy a döntőben már semmi stressz nem volt, egyszerűen csak örömjáték, amit ők maguk is nagyon élveztek és felszabadultan zenéltek.

Remélhetőleg ez a felszabadult hangulat még sok-sok zenei alkotást szül a rock zenét kedvelők számára, hiszen ritka már manapság és nagy kincs élőben ebben a zenei stílusban igényes zenét játszó zenekart találni. A tagok egyébként nagyon jó barátok, ritka, hogy öt ember ugyan azon energiákkal bír, tisztelik egymást és egymás zenei tudását.

Szerencsére a csongrádi fiúnak és lelkes zenésztársainak ez sikerült, amihez sok sikert kívánunk nekik a közeljövőben és aki eddig nem ismerte a Turbo zenekart, most mát biztosan felfigyel rájuk, hiszen a rádióban is hallhatóak lesznek remélhetőleg minél többször. Csongrádon is sokan gratuláltak nekik, és a közszereplés egyik legnagyobb hozadéka, hogy bebizonyosodott számukra: érdemes még Magyarországon rock zenét játszani magyar nyelven.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor