Vélemény

Disznóságok a szentesi gödör alján

pig snout

Hosszú évek óta téma Szentesen, hogy szinte egyetlen korosztály számára sincs alternatív lehetőség a szórakozásra. Nem bővelkedik a város sem szórakozóhelyekben, s a városi rendezvények sem mozgatnak meg igazán nagy tömegeket. Maximum egy-két koncert ért el széles körű célközönséget. A szentesi önkormányzat illetékesei eddig sem bővelkedtek nagy ötletekben, most azonban jöhet az igazán nagy újdonság. A plakátot meglátva sokan nem bírták ki „visítás nélkül” – hogy precízen idézzünk a hirdetményről –, holott ennek hiányát ígérik a szervezők.

A környék számos településén már hagyomány a disznótoros. Legutóbb Árpádhalmon és Csongrádon készített közösen hurkát, kolbászt a nagyérdemű. Erre évek után Szentesen is jön a nagy ötlet és kitalálták a legeredetibb új gasztrofesztivált.

Minek a vidéki helyszín, az autentikus hangulat, ha lehetőség van egy betonteknőben is a sertés vérét ontani? A plakáthoz hűen Szentes Város Önkormányzata valóban bemutatja, hogy MC Haver és Tekknő kíséretében átélheti bárki a disznóvágás kiváló élményét, amelyet alföldi település lévén a szentesiek élőben még sosem láthattak, csak a nagyszülők elmondásaiból ismerhették meg. Nesze neked hagyományismeret és városmarketing!

Szőke Izabella

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Október 23-ra

cs3_admin

Pilhál György: Heti színes

cs3_admin

Hámori Tamás: Bocsánat, megint számok jönnek!

cs3_admin

Bálint Botond: A “zöldek” a legnagyobb környezetszennyezők és a hülyeségük már az életünket fenyegeti

cs3_admin

Rákay Philip: Dobrev szerint „a lopott vagyont el kell kobozni, bármikor is történt”

cs3_admin

Ircsik Vilmos: Egy igazáért küzdő nemzet védelmében

cs3_admin

Volner János: Néhány felvetés Márki-Zay úgynevezett „jobboldaliságával” kapcsolatban

cs3_admin

Moderari: Kilégzés…

cs3_admin

Hámori Tamás: Békemenet

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább