Vélemény

Disznóságok a szentesi gödör alján

pig snout

Hosszú évek óta téma Szentesen, hogy szinte egyetlen korosztály számára sincs alternatív lehetőség a szórakozásra. Nem bővelkedik a város sem szórakozóhelyekben, s a városi rendezvények sem mozgatnak meg igazán nagy tömegeket. Maximum egy-két koncert ért el széles körű célközönséget. A szentesi önkormányzat illetékesei eddig sem bővelkedtek nagy ötletekben, most azonban jöhet az igazán nagy újdonság. A plakátot meglátva sokan nem bírták ki „visítás nélkül” – hogy precízen idézzünk a hirdetményről –, holott ennek hiányát ígérik a szervezők.

A környék számos településén már hagyomány a disznótoros. Legutóbb Árpádhalmon és Csongrádon készített közösen hurkát, kolbászt a nagyérdemű. Erre évek után Szentesen is jön a nagy ötlet és kitalálták a legeredetibb új gasztrofesztivált.

Minek a vidéki helyszín, az autentikus hangulat, ha lehetőség van egy betonteknőben is a sertés vérét ontani? A plakáthoz hűen Szentes Város Önkormányzata valóban bemutatja, hogy MC Haver és Tekknő kíséretében átélheti bárki a disznóvágás kiváló élményét, amelyet alföldi település lévén a szentesiek élőben még sosem láthattak, csak a nagyszülők elmondásaiból ismerhették meg. Nesze neked hagyományismeret és városmarketing!

Szőke Izabella

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Borsodi Attila: Büszkeség és balítélet – nem térdelünk!

cs3_admin

Lánczi Tamás: A COVID-csapda

tk_arpad

Szentesi Fidelitas: Tisztelt Szentesi Üdülőközpont és Szentesi Önkormányzat!

cs3_admin

Novák Előd: Tolvajokat támogat a Jobbik Újbudán is!

cs3_admin

Rákay Philip: Mégis mikorra esne Feri születésnapja?

cs3_admin

Kálomista Gábor: „Rendezők és producerek is fenyegették a Gyurcsány-film színészeit”

cs3_admin

Apáti Bence: Csepp a tengerben

cs3_admin

Szerveződik az új európai jobboldali szövetség Orbán Viktor vezetésével

cs3_admin

Segédmunkásként dolgoztatták, családjával együtt kitelepítették, édesapját börtönbe zárták a kommunisták, majd az egész világot meghódította

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább