Vélemény

Disznóságok a szentesi gödör alján

pig snout

Hosszú évek óta téma Szentesen, hogy szinte egyetlen korosztály számára sincs alternatív lehetőség a szórakozásra. Nem bővelkedik a város sem szórakozóhelyekben, s a városi rendezvények sem mozgatnak meg igazán nagy tömegeket. Maximum egy-két koncert ért el széles körű célközönséget. A szentesi önkormányzat illetékesei eddig sem bővelkedtek nagy ötletekben, most azonban jöhet az igazán nagy újdonság. A plakátot meglátva sokan nem bírták ki „visítás nélkül” – hogy precízen idézzünk a hirdetményről –, holott ennek hiányát ígérik a szervezők.

A környék számos településén már hagyomány a disznótoros. Legutóbb Árpádhalmon és Csongrádon készített közösen hurkát, kolbászt a nagyérdemű. Erre évek után Szentesen is jön a nagy ötlet és kitalálták a legeredetibb új gasztrofesztivált.

Minek a vidéki helyszín, az autentikus hangulat, ha lehetőség van egy betonteknőben is a sertés vérét ontani? A plakáthoz hűen Szentes Város Önkormányzata valóban bemutatja, hogy MC Haver és Tekknő kíséretében átélheti bárki a disznóvágás kiváló élményét, amelyet alföldi település lévén a szentesiek élőben még sosem láthattak, csak a nagyszülők elmondásaiból ismerhették meg. Nesze neked hagyományismeret és városmarketing!

Szőke Izabella

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Bencsik András: Készüljetek! Elkezdődött

tk_arpad

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

cs3_admin

Hámori Tamás: Micsoda különbség!

cs3_admin

Szlávik János: Nem hiszek abban, hogy a vírus gyengébb lenne

cs3_admin

Varga Mihály: A kormány legfontosabb feladata az, hogy gazdaságilag garantálja az ország működőképességét

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Tőmondatok

cs3_admin

Gregor Bernadett: Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

cs3_admin

Tibi Atya: A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

cs3_admin

Jocó bácsi világa: “minden iskolának van egy járványügyi szabályzata”

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább