Vélemény

Érettségivel Clean Manager lehetsz

Housemaid cleans the mirror with a cleaning spray

Átalakulóban lévő társadalmunkban számos menedzseri állás kecsegteti mindazokat, akik minimum érettségivel rendelkeznek. Az állásajánlatok köre már térségünkben is bővült, hiszen az elmúlt hónapokban több helyre is hirdettek, jelenleg pedig a Szentesi Művelődési Központnál hirdetnek menedzseri állást érettségihez vagy szakközépiskolai végzettséghez kötötten. Igaz, ez csak modern elnevezéssel Clean Manager állás, de így a társaságban jobban hangzik, mint a takarítónő.

A kikötés az érettségi vagy szakközépiskolai végzettség, amely teljesen természetes, hiszen a köz művelésének kérdése egy ilyen intézményben a takarítókon múlik. Babits, Móra, világháborús ismeretek, kiegészítve egy kis cosinus tétellel, megspékelve asztrofizikával, ásványtannal és lehetőség szerint egy angol komplex középfokú nyelvvizsgával mindenképp szükséges a takarításhoz. Így igaz, gondoljunk bele, hogy utóbbi ismeretek nélkül ki tudná útba igazítani angolul az uniós látogatót vagy ki tudná elmagyarázni irodalmi ismeretek nélkül, hogy miről szól a következő előadás.

Igazi életpályamodell, amely szemeink előtt csillogott, mikor küzdöttünk az érettségi megszerzéséért. Tizenkét év tanulásért cserébe igazán kecsegtető egy biztos és minimálbért jól fizető takarítói állás.

Vicc az is, hogy Szentesen azért sokan tudjuk, hogy – diploma hiányában – érettségivel a városházán is helyet foglalnak többen. No, nem takarító pozícióban. Bár a szakirányú végzettség sok esetben kikötés lehetne. A takarítás esetében is, hiszen létezik már tisztítás-technológiai szakmunkás képesítés, amelyre építhető továbbképzésként a tisztítás-technológiai vezetőüléses gépkezelő és tisztítás-technológiai szolgálatvezető szakma, de a Szentesi Művelődési Központban inkább az érettségihez ragaszkodnak, hiszen sokszor jól jönnek a vegyi ismeretek helyett az etikai, életvezetési ismeretek vagy a földrajz tudás, esetleg az Excel tábla, hiszen ennek hiányában lehetetlen megszervezni az intézményi nagytakarítást.

Szőke Izabella

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frank Füredi: A szabadság hangja

cs3_admin

Apáti Bence: Merkel mutti aggódik

cs3_admin

Bohár Dániel: Magyarnak lenni

cs3_admin

„Össztüzet” kaptunk, megint

cs3_admin

Borsodi Attila: Büszkeség és balítélet – nem térdelünk!

cs3_admin

Lánczi Tamás: A COVID-csapda

tk_arpad

Szentesi Fidelitas: Tisztelt Szentesi Üdülőközpont és Szentesi Önkormányzat!

cs3_admin

Novák Előd: Tolvajokat támogat a Jobbik Újbudán is!

cs3_admin

Rákay Philip: Mégis mikorra esne Feri születésnapja?

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább