Belföld

Február 16-án értékeli az évet Orbán Viktor

Huszonkettedik alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor, az esemény február 16-án, vasárnap a Várkert Bazárban lesz. A miniszterelnök a hagyományoknak megfelelően elemzi az ország helyzetét nemzetközi kitekintésben is, beszél majd az elért eredményekről, a következő időszak kihívásairól és a kormányzati feladatairól. Úgy tudjuk, Orbán Viktor ismét nagy horderejű bejelentésekre készül, többek között újabb gazdaságvédelmi akcióterv és a családok megerősítését szolgáló intézkedések ismertetése várható, amelyeket már előtte, a február 12-13-i kihelyezett frakcióülésen is megvitathatnak a kormányzó pártok. A beszédnek külön jelentőséget ad, hogy mérföldkőhöz érkezett a kormány, idén tíz éve áll az ország élén a Fidesz–KDNP-szövetség, ezért a miniszterelnök értékelésé­ben összegezheti, hogy milyen fejlődésen ment keresztül hazánk 2010 óta. A második, harmadik és negyedik Orbán-kormány fő vezérlő elve a nemzeti szuverenitás erősítése, ez jelenik meg a gazdasági és pénzügyi döntésekben, a külpolitikában és a szellemi életben is.

Az évértékelőben szó esik majd a társadalom igazságérzetét sértő ügyekről, a börtönbizniszről, és a szegregáció ürügyén a cigányságot a többség ellen uszító gyöngyöspatai kártérítési per hátteréről és mindezek lehetséges megoldásairól. A tavalyi évértékelő egyik fontos bejelentése volt a szegénység felszámolása, amiben látványos eredmények születtek, több független tanulmány és felmérés is azt mutatja, hogy az elmúlt négy évben jelentősen csökkent a szegénységben élők száma.

Az évértékelőt az M1 15.15-től élőben közvetíti.

Forrás: Magyar Nemzet

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Az ügyészség nyomozást rendelt el a Pegasus-ügyben

cs3_admin

Nyilvánosságra hozták Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásának programját

cs3_admin

Csongrád-Csanád megyében érvényben marad a tűzgyújtási tilalom

cs3_admin

A Nyugati pályaudvaron zavartalan a vonatközlekedés hajnaltól

cs3_admin

Torlódás alakult ki a röszkei határátkelőknél

cs3_admin

A kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét

cs3_admin

21 milliárd forintot nyertek kistelepülések a Magyar falu program két pályázatán

cs3_admin

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább