Térség

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

Firetruck Details of the Front and Lights

Kétszáznegyven bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre, a tűzoltók minden műszaki mentést elvégeztek adta hírül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

Csütörtökön délután öt órakor érkezett az utolsó lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre a szerdai viharral kapcsolatban. Kétszáznegyven lakossági segélyhívást fogadtak a megerősített ügyelet munkatársai az elmúlt két napban. Az operatív törzs koordinálása mellett több mint hatvan hivatásos és mintegy húsz önkéntes tűzoltó dolgozott folyamatosan a viharkárok felszámolásán.

Az erős szél Szeged, Hódmezővásárhely és Makó városában okozta a legnagyobb károkat. Csaknem negyven épület rongálódott meg, a lehasadt ágak és a kidőlt fák veszélyeztették a gyalogosok és az autósok forgalmát. 

A hivatásos és az önkéntes egységek közös erővel, címről címre haladva, egész nap végezték a károk felszámolását. A megye minden laktanyájából riasztották az egységeket, emellett Mórahalom, Földeák, Szeged és Sándorfalva önkéntes tűzoltói, valamint a szegedi mentőcsoport tagjai segítették a mentéseket. 

Az elmúlt két napban személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. 

A kiemelt kép illusztráció

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Ritka madarakat figyeltek meg Csongrád-Csanád megyében a hétvégén

cs3_admin

Körbálák égtek Vásárhely határában

cs3_admin

Egy autó csapódott buszmegállóba Mártélynál

cs3_admin

Mentőhelikopter szállította el a súlyosan sérült férfit Vásárhely közelében

cs3_admin

A hatékony kontaktkutatásban elengedhetetlen a mobiltelefonos applikációk használata

Endre Araczki

Őrizetben a sorozatbetörő

cs3_admin

A US Openen a harmadik fordulóig jutott Fucsovics Márton feljött a 61. helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Endre Araczki

Hármas karambol az 55-ös főúton, hárman megsérültek

cs3_admin

Elmaradt az elsőbbségadás Vásárhelyen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább