Szentes

Folyamatos fejlesztéssel, modern technológiák alkalmazásával hatvan éve eredményesen működik a szentesi agrárcég

Az agráriumban dolgozók számára a kiszámíthatóság és a stabilitás az egyik legfontosabb szempont. Ennek biztosításával a szentesi mezőgazdasági Árpád-Agrár Zrt. mindenképpen rendelkezik, hiszen már 60 éve látja el a hazai és a külföldi piacokat az itt termelt zöldséggel – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a cégcsoport fennállásának jubileumi, 60. évfordulóján.

Farkas Sándor kiemelte: az Árpád-Agrár Zrt. mindig is hangsúlyt fektetett a fejlesztésre. Gondolhatunk itt a legmodernebb technikákkal felszerelt üvegházakra, a paradicsom és a paprikatermesztés, a palántanevelés technológiai modernizálására, a biológiai növényvédelemre, a szántóföldi növénytermesztés, valamint a takarmánygyártás és az állattenyésztés integrációban történő sikeres együttműködtetésére. A miniszterhelyettes jó példaként említette a cégcsoportot az öntözéses gazdálkodás, a geotermikus energiát felhasználó gabonaszárító-berendezés, vagy éppen a modern technológiával felszerelt fejőház működtetésére.

Farkas Sándor úgy fogalmazott: az Árpád-Agrár Zrt. fontos és stabil szerepet tölt be a magyar agráriumban. Sikeressége évtizedes hagyományain, s a kor újdonságait, technológiai fejlesztéseit felhasználó modernizáción nyugszik. A cégnek fontos a minőségi élelmiszerek előállítása, a munkahelyek számának növelése, a vidék eltartó képességének fokozása, a folyamatos technológiai fejlesztés és a termékek exportálása a nemzetközi piacra.

Fotó: AM/Pelsőczy Csaba

A miniszterhelyettes szerint ez a szemlélet minden magyar vállalkozás számára példát jelenthet, az Agrárminisztérium erre ösztönöz mindenkit. Ezért 2020-ban is folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése. Mint mondta, bizakodásra ad okot, hogy a mezőgazdasági beruházások értéke 2019 első háromnegyed évében elérte a 301 milliárd forintot, a beruházási kedv 15 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában elért értéket. A Vidékfejlesztési Program részeként tavaly csaknem 205 milliárd forint jutott el a gazdálkodókhoz, ennek több mint fele beruházási jellegű támogatás volt. Az idei évben több mint 450 milliárd forintot fizet ki az Államkincstár a közvetlen támogatásokon keresztül, míg nemzeti forrásokból, mintegy 100 milliárd forintot fordít a kormány az állattenyésztésre és az öntözésfejlesztésre.

Nemcsak a szentesiek, hanem az agrárszakemberek, a mezőgazdaság iránt elkötelezettek, számára is fontos a mai esemény. Egy olyan mezőgazdasági vállalkozás fennállásának 60. évfordulója, amely több ezer család megélhetését biztosítja hosszú évtizedek óta – mondta Farkas Sándor.

Fotó: AM/Pelsőczy Csaba

(AM Sajtóiroda)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: országos HMG-s siker a Kazinczy-versenyen

Szabó Viktor

Baleset a szentesi elkerülőn! – Félpályás útzár van a helyszínen! 

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

Szentesen is megindult a választási kampány + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Minden új dolog csak akkor lehet igazán sikeres, ha minél több embernek a céljait szolgálja

Szabó Viktor