Hozzávalók (4 főre):
4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg),
kb. 1 púpozott kiskanál grill fűszerkeverék,
3 evőkanál olaj,
12 szem jóféle, puha aszalt szilva,
1-2 evőkanál vörösbor,
12 szem paprikával töltött olajbogyó,
8 vékony szelet főtt, füstölt húsos szalonna (sliced bacon)
Elkészítés:
A csirkemellet lapjában bevágjuk, kihajtjuk, téglalap alakúra kissé kiverjük. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat meghintjük, olajjal bekenjük és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük. (Legjobb egy éjszakán keresztül otthagyni.)
Ezután a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatjuk (kicsit áztatjuk is), majd a szilvamag helyére paprikával töltött olajbogyót dugunk.
Mindegyik hússzeletbe 3-3 szilvát göngyölünk, a szalonnaszeletekkel körbetekerjük, amit ha kell, fogvájóval is rátűzünk. Előmelegített, forró sütőben (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor a göngyölt pecsenyéket kissé ferdén fölszeleteljük. Köretnek párolt rizs és vajban sült almakarikák illenek hozzá.
Jó tanács:
Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Egy adag (köret nélkül): 468 kcal
Közepesen nehéz elkészíteni