Sport

Izlandot is legyőztük, középdöntőben a magyar válogatott!

A magyar férfi válogatott 6 góllal legyőzte Izlandot az Európa-bajnokság csoportkörének záró fordulójában. Gulyás István együttese így veretlenül végzett a csoportja élén, kiejtve a világ- és olimpiai bajnok Dániát. A középdöntőbe két pontot vihetnek a mieink.

Férfi Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló:
IZLAND-MAGYARORSZÁG 18-24 (12-9)
Malmö, játékvezetők: Andreu, Ignacio.
IZLAND: Gustavsson, Hallgrimsson (kapusok), Arnarsson, Elisson, Gislason 1, Gudjonsson, Gudmundsson 1, Gunnarsson 1,  Jonsson, Kristjansson 2, Kristjánsson, Palmarsson 4, Petersson 3, Sigurdsson 4, Smarason 1, Thrastarson 1. Edző: Magnusson Gunnar.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 8, Bóka 4, Fekete, Győri 3, Hornyák 1, Ligetvári 1, Máthé, Nagy 1, Rosta, Sipos, Szita 4, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 8, ill. 8.
Hétméteresek: 0/0, ill. 2/1.

Jól kezdte és jól is fejezte be az első félidőt a magyar válogatott, két gyors góllal és Mikler védéssel kezdődött a találkozót, majd hat perc után megszületett az első izlandi gól is. A mieink a jó kezdés után egyre több hibával játszottak, megakadt a támadójáték, sokáig nem tudtunk gólt lőni, két büntető is kimaradt. Sok eladott labda és pontatlan lövések jellemezték a játékunkat, míg ellenfelünk egy 6-0-ás szériát produkált. A védekezésünk továbbra is jól működött, Mikler ma is jó napot fogott ki, még hetest is védett. A szünetre sikerült közelebb zárkózni, mínusz háromra jött vissza a magyar csapat.

A folytatásban megtaláltuk Bánhidit, három gólt szerzett egymás után, sikerült visszajönni egy gólra, Mikler pedig ismét hetest hárított. A 41. percben az egyenlítésért támadhattunk, Győri passza után újra Bánhidi volt eredményes. Mikler megint hetest fogott, a labda azonban az ellenfélhez pattant ki, másodszorra már nem hibáztak az izlandiak. A 48. percben ismét vezetett a magyar válogatott, Szita lőtt két nagyon fontos gólt, majd Bóka indulhatott meg és góllal fejezte be a lerohanást, így már hárommal vezettek a mieink és a másik oldalon ismét ott volt Mikler, aki elképesztően nagyot védett. A skandinávok teljesen megzavarodtak, míg a mieink elképesztő végjátékot produkáltak, Székely is lehetőséget kapott a végén, aki hetest fogott, Mikler pedig szenzációs mutatót hozott össze, 44%-os hatékonysággal védett, összesen 14-szer hárította az izlandi próbálkozást. Az skandinávokat végül hattal verték meg a magyarok, mindössze hat gólt kapva a második felvonásban.

Magyarország csoportelsőként jutott tovább, mögötte pedig Izland kerül a középdöntőbe.

A magyar férfi válogatott kerete Izland ellen:
Kapusok: SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), TÓTH Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), FEKETE Bálint (Liberbanc Cuenca, spanyol), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), UBORNYÁK Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: LIGETVÁRI Patrik (Logrono La Rioja), NAGY Bence (FTC-HungaroControl), SZITA Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)

Szövetségi kapitány: GULYÁS István
Edző: Chema RODRIGUEZ
Csapatmenedzser: NAGY László
Kapusedző: POROBIC Haris

Fotó: MKSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor