Vélemény

Heincz Barnabás: Így sodorta a katasztrófa szélére a zöld baloldal Ausztráliát

Valóban a klímaválság okozta az ausztráliai erdőtüzeket? Több ezer ember otthona és közel egymilliárd állat semmisült meg a jelenlegi katasztrófában, ám az okok között ritkán emlegetik a liberális zöldpolitikát. Elemzésünk forró témát érint: bemutatjuk az ausztráliai erdőtüzek valódi felelőseit.

A világ szemei Ausztráliára szegeződnek, a vörös ég megvilágítja az éjszakát, elnyeli a nappalt, miközben megszenesedett és síró koalákat mentenek a tűzoltók: a kép elszomorító és egyben szívbemarkoló. A hónapok óta tartó ausztráliai erdőtüzek közel egymilliárd állatot pusztítottak el, csak Új-Dél-Walesben kétezer otthon semmisült meg, 220.000 embert kellett az érintett térségekből evakuálni, a hatóságok pedig nemzetközi segítséggel és a tartalékosok behívásával harcolnak a tűz ellen, ami rettegésben tartja a világot – #prayforaustralia. A napokban pedig bekövetkezett az, amitől eddig a hatóságok tartottak, de bekövetkezése törvényszerű volt: Új-Dél-Wales és Victoria államok határán három hatalmas, különálló tűzfészek egyesült egy 500 ezer hektáros megatűzfészket létrehozva. Pénteken emberek tízezrei tüntettek a klímaváltozás ellen, a kormány azonnali beavatkozását sürgetve. 

A klímahiszti nemcsak Ausztráliában, hanem a globális közösségi médiában is a maximumra csavarta hangerejét, a globális felmelegedést okolva, a hullámokat pedig lassan a balliberális pártok is meglovagolták klímavészhelyzetet és radikális intézkedéseket követelve. A vágyvezérelt liberálisok és zöldek világszerte a mutogatják az ausztráliai katasztrófát, mindazt a globális felmelegedés és a klímavészhelyzet számlájára írva, az összefüggéseket és az okokat azonban elfelejtik feltárni. A magyar balliberális média és politika sem mutat rá, hogy a jelenlegi tüzek mögött éppen a vörös-zöld koalíciók ostoba, politika és ideológia által vezérelt szabályozásai állnak.

Az egyoldalúságot csak tetézi a globális pánikkeltés – amihez valljuk be őszintén, mindig is értett a baloldal. A balliberális fősodorban bár nem divat a nyugodt mérlegelés és a tényekre alapozott vélemény, a pusztító erdőtüzeket azonban éppen a volt vörös-zöld ausztrál kormánykoalíció felelőtlen erdőpolitikája és válságkezelése okozta. Az ausztrál zöldek egyik szenátora a jelenleg regnáló konzervatív kormányból szeretné a klímaválságot tagadókat kipenderíteni, a baj azonban nem most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt, éppen az ő politikájuk hatására. 

A kontinensen eddig 10 millió hektárt perzselt fel a tűz, 26 ember halálát és hatalmas ökológiai pusztítást okozva, azonban a globális felmelegedést emlegetni az ausztrál erdőtüzeket illetően balgaság. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Hámori Tamás: Micsoda különbség!

cs3_admin

Szlávik János: Nem hiszek abban, hogy a vírus gyengébb lenne

cs3_admin

Varga Mihály: A kormány legfontosabb feladata az, hogy gazdaságilag garantálja az ország működőképességét

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Tőmondatok

cs3_admin

Gregor Bernadett: Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

cs3_admin

Tibi Atya: A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

cs3_admin

Jocó bácsi világa: “minden iskolának van egy járványügyi szabályzata”

cs3_admin

Dömötör Csaba: Az elvek elfogytak, csak a hataloméhség maradt

cs3_admin

Hámori Tamás: Úgy tűnik, tényleg van, aki csak azt hiszi el, amit saját maga érez

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább