Tech

Elektromos autógyártó lesz a Sony?

Váratlan bejelentéssel készült idén a CES-re a Sony: a japán cég előadásán a színpadra egy elektromos koncepcióautót gördített ki. Az elsőre leginkább a Tesla modelljeit idéző, Vision-S névre hallgató autóval egyelőre nem egyértelműek a gyártó céljai, az mindenesetre valószínű, hogy nem az autógyártókkal akar versenyre kelni, sokkal inkább a járművekbe szánt technológiáit igyekszik demonstrálni – és a potenciális vásárlók figyelmét felkelteni.

A Vision-S-t a cég alaposan megpakolta érzékelőkkel, azon összesen 33 szenzor figyel, köztük, ToF érzékelőkkel és LiDAR-ral, amely a jármű környezetét hivatott feltérképezni. A kormány mögött egy az autó szinte teljes szélességén végighúzódó kijelző található, szélein a visszapillantó tükrök helyén lévő kamerák képét mutató panelekkel – de a hátul utazók számára az első ülések fejtámláinak hátoldalára is jutottak képernyők. Az autót a gyártó persze nem egyedül rakta össze, annak létrehozásában olyan iparági szereplőkkel működött együtt, mint a Bosch, a Continental, a Genetex, az Nvidia és a Magna.

Fotó: Sony Press

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nálunk is megkezdte az előfizetők toborzását a Disney+

cs3_admin

Új, 5G technológián alapuló otthoni internetszolgáltatást indított a Yettel

cs3_admin

Megkezdődött a Telenor átmárkázása

cs3_admin

Sikertelenül támadták a NISZ rendszereit a Log4Shell biztonsági résen keresztül

cs3_admin

EU: jelenleg nem megvalósítható az Európai Unió teljes félvezetős önellátása

cs3_admin

Ma 45 éves az otthoni videózás

cs3_admin

Negyven éves az IBM PC

cs3_admin

Sok PC-n nem fog futni a Windows 11

cs3_admin

Újabb probléma a csipgyártásban – most épp a járvány újabb hulláma fenyeget

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább