Tech

Elektromos autógyártó lesz a Sony?

Váratlan bejelentéssel készült idén a CES-re a Sony: a japán cég előadásán a színpadra egy elektromos koncepcióautót gördített ki. Az elsőre leginkább a Tesla modelljeit idéző, Vision-S névre hallgató autóval egyelőre nem egyértelműek a gyártó céljai, az mindenesetre valószínű, hogy nem az autógyártókkal akar versenyre kelni, sokkal inkább a járművekbe szánt technológiáit igyekszik demonstrálni – és a potenciális vásárlók figyelmét felkelteni.

A Vision-S-t a cég alaposan megpakolta érzékelőkkel, azon összesen 33 szenzor figyel, köztük, ToF érzékelőkkel és LiDAR-ral, amely a jármű környezetét hivatott feltérképezni. A kormány mögött egy az autó szinte teljes szélességén végighúzódó kijelző található, szélein a visszapillantó tükrök helyén lévő kamerák képét mutató panelekkel – de a hátul utazók számára az első ülések fejtámláinak hátoldalára is jutottak képernyők. Az autót a gyártó persze nem egyedül rakta össze, annak létrehozásában olyan iparági szereplőkkel működött együtt, mint a Bosch, a Continental, a Genetex, az Nvidia és a Magna.

Fotó: Sony Press

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Itt a natív VLC alkalmazás az M1-es Macekre

cs3_admin

Indul az új generációs Telekom IPTV tesztelése

cs3_admin

Lakott terület felett csak korlátozottan használhatók a drónok

cs3_admin

Itthon harminc éve ezen a napon indult az első mobilhálózat

cs3_admin

Itthon is rendelhető lesz az új elektromos Dacia

cs3_admin

Október 13-án mutatkoznak be az új iPhone-ok

cs3_admin

Elkészült az egy szájmaszkról készült legkimerítőbb elemzés

cs3_admin

Androidon használ Firefoxot? Mielőbb frissítsen a 79-es verzióra!

cs3_admin

Fenyegetőzik a Facebook, hogy lekapcsolja Európát szolgáltatásairól

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább