Tech

Elektromos autógyártó lesz a Sony?

Váratlan bejelentéssel készült idén a CES-re a Sony: a japán cég előadásán a színpadra egy elektromos koncepcióautót gördített ki. Az elsőre leginkább a Tesla modelljeit idéző, Vision-S névre hallgató autóval egyelőre nem egyértelműek a gyártó céljai, az mindenesetre valószínű, hogy nem az autógyártókkal akar versenyre kelni, sokkal inkább a járművekbe szánt technológiáit igyekszik demonstrálni – és a potenciális vásárlók figyelmét felkelteni.

A Vision-S-t a cég alaposan megpakolta érzékelőkkel, azon összesen 33 szenzor figyel, köztük, ToF érzékelőkkel és LiDAR-ral, amely a jármű környezetét hivatott feltérképezni. A kormány mögött egy az autó szinte teljes szélességén végighúzódó kijelző található, szélein a visszapillantó tükrök helyén lévő kamerák képét mutató panelekkel – de a hátul utazók számára az első ülések fejtámláinak hátoldalára is jutottak képernyők. Az autót a gyártó persze nem egyedül rakta össze, annak létrehozásában olyan iparági szereplőkkel működött együtt, mint a Bosch, a Continental, a Genetex, az Nvidia és a Magna.

Fotó: Sony Press

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Plágiummal vádolta meg a Facebookot a TikTok kínai videomegosztó tulajdonosa

cs3_admin

Megkezdte a 3G-s hálózatok lekapcsolását a Telekom

cs3_admin

Robot rögzítheti az optikai kábelt az áramszolgáltató vezetékeihez

cs3_admin

Londonba költözik a TikTok?

cs3_admin

Lenyűgöző timelapse-videót tett közzé a NASA a Nap elmúlt egy évtizedéről

cs3_admin

Új külsővel jön a macOS 11 Big Sur

cs3_admin

A Balatonnál is indul az 5G

cs3_admin

Csak egy pontot kell beírni a YouTube-videók URL címébe, és eltűnnek a reklámok! – amíg nem javítják a hibát

cs3_admin

Meghaladta a 93 millió gigabájtot tavaly a magyar mobilinternet-forgalom

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább