Tech

Elektromos autógyártó lesz a Sony?

Váratlan bejelentéssel készült idén a CES-re a Sony: a japán cég előadásán a színpadra egy elektromos koncepcióautót gördített ki. Az elsőre leginkább a Tesla modelljeit idéző, Vision-S névre hallgató autóval egyelőre nem egyértelműek a gyártó céljai, az mindenesetre valószínű, hogy nem az autógyártókkal akar versenyre kelni, sokkal inkább a járművekbe szánt technológiáit igyekszik demonstrálni – és a potenciális vásárlók figyelmét felkelteni.

A Vision-S-t a cég alaposan megpakolta érzékelőkkel, azon összesen 33 szenzor figyel, köztük, ToF érzékelőkkel és LiDAR-ral, amely a jármű környezetét hivatott feltérképezni. A kormány mögött egy az autó szinte teljes szélességén végighúzódó kijelző található, szélein a visszapillantó tükrök helyén lévő kamerák képét mutató panelekkel – de a hátul utazók számára az első ülések fejtámláinak hátoldalára is jutottak képernyők. Az autót a gyártó persze nem egyedül rakta össze, annak létrehozásában olyan iparági szereplőkkel működött együtt, mint a Bosch, a Continental, a Genetex, az Nvidia és a Magna.

Fotó: Sony Press

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ma 45 éves az otthoni videózás

cs3_admin

Negyven éves az IBM PC

cs3_admin

Sok PC-n nem fog futni a Windows 11

cs3_admin

Újabb probléma a csipgyártásban – most épp a járvány újabb hulláma fenyeget

cs3_admin

Megduplázta bevételeit az AMD

cs3_admin

Bepanaszolta az Apple-t több német gazdasági érdekképviselet

cs3_admin

A világ egyik leggyorsabb számítógépét üzemelték be a SZTAKI-nál

cs3_admin

Hamarosan alaplapokból is hiány lehet

cs3_admin

Kínán kívül mindenhol fogy a levegő a Huawei körül

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább