Belföld Térség

Egyre durvább korrupció-gyanú a Szeviép-ügyben: az egyik vádlott védőjének felesége döntött arról, ki legyen a bíró

Újabb megdöbbentő információkra bukkant a Szeviép-ügyben a Pesti Srácok. Miután a lap kiderítette, hogy a szegedi városvezetést súlyosan érintő ügyben ítélkező bírói tanács három tagjából az egyiknek a cége jelentős megbízásokat kapott Botkáéktól, a másik pedig áron alul egy luxuslakást (amit azonnal el is adott), most az is kiderült, hogy a bírói tanácsot egy olyan bírósági vezető (a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumának vezetője) jelölte ki, aki az egyik Szeviép-vádlott ügyvédjének felesége. Ő sem jelentett elfogultságot, sőt, meg is változtatta a bírói tanácsot, így kerültek benne többségben a vádlottak javára elfogultsággal vádolható bírók.

A Pesti Srácok megkereséseire eddig nem válaszolt a szegedi önkormányzat. Egy közleményükből viszont kiderül, hogy

Nóvé Ágnes bírónő és férje építőipari cége csaknem 800 milliót kapott Szeged önkormányzatától. Ennek ellenére ítélkezhetett a Botkáékat súlyosan érintő ügyben.

Most azt derítette ki a PestI Srácok, hogy a Szegedi Törvényszéken dr. Nagy Andrea, igazgatási feladatok ellátásával megbízott törvényszéki bíró jelöli ki azokat, akik a büntetőügyekben ítélkeznek.

Dr. Nagy Andrea  pedig dr. Szilágyi János ügyvéd párja, gyermekének édesanyja. Szilágyi János pedig a Szeviép-ügy harmadrendű vádlottjának, P. Lászlónak ügyvédje.

Szilágyi János egyedül képviselte az eljárásban végig a dúsgazdag vállalkozót a büntetőügyben, majd tartotta a védőbeszédeket, legutóbb december 10-én, a másodfokú eljárásban, ahol védence felmentését kérte. 

A Pesti Srácok szerint Szilágyi János maga is a Botka-féle önkormányzat embere.

Több olyan szerződést is találtak, amelyen Szilágyi János szerepel a szegedi önkormányzat cégeinek képviselőjeként. Szilágyi János a jogi képviselője a Környezetgazdálkodási Kft-nek és a Szegedi Vásárcsarnok és Piac Üzemeltető Kft-nek.

Az ügyvéd képviselte az önkormányzat cégét többek közt a nagy botrányt kiváltó Mars téri piac ügyben.

A Szegedi Törvényszék Pesti Srácoknak küldött válaszából kiderült az is, hogy a védőügyvéd felesége megváltoztatta annak a bírói tanácsnak az összetételét, amely ítélkezett az ügyben. Ennek a tanácsnak ugyanis  dr. Kovalcsik Éva tanácsvezető bíró, dr. Nógrádi Beáta törvényszéki bíró és dr. Kemenes Krisztián a tagja. Nógrádi Beáta viszont kikerült a tanácsból, a helyére pedig bekerült az a Nóvé Ágnes, akinek férjével közös cége 800 milliós megbízást kapott Botkáéktól.

origo.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Fidesz választmánya döntött az egyéni jelöltekről: Farkas Sándor indul a térségünkben

cs3_admin

Személyautó hajtott árokba az M5-ösön Félegyháza határában

cs3_admin

Jégzajlás miatt nem üzemel a komp Csongrádnál és Mindszentnél sem

cs3_admin

Harmincmilliárdos kerettel folytatódik a Magyar Falu Program kistelepülési vállalkozásokat támogató eleme

cs3_admin

4265 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék fejlesztésére 2027-ig

cs3_admin

Elhunyt Csollány Szilveszter

cs3_admin

Több mint négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Deutsch: az Európai Bizottság törvénysértően tartja vissza a Magyarországnak járó forrásokat

cs3_admin

Tűz volt a budapesti Szent Imre kórházban

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább