Tech

A dél-koreai cégek határozzák meg a tévépiacot

A The Korea Herald dél-koreai napilap arról számolt be, hogy az IHS Markit piackutatóinak adatai alapján a Samsung Electronics és az LG piaci részesedése a televíziók területén az idei esztendő második negyedévében 48,1, míg a harmadik negyedévében 46,2 százalék volt. Az eladott tévék 30,3 százaléka volt a Samsung terméke, míg 15,9 százaléka az LG által piacra dobott modell. A kínai gyártók piaci részesedése 23,2 százalékot tett ki. Az adatokból az derült ki, hogy ugyan a kínai cégek több készüléket szállítottak ki, mint a dél-koreai versenytársaik, de a termékeiket azoknál olcsóbban értékesítették.

A QLED TV-k teljes értékesítési volumene 1,16 millió darab volt, ez 520 000-rel haladta meg az előző év azonos időszakában regisztrált mennyiséget. A Samsung agresszív marketing- és eladási tevékenységet folytat azért, hogy növelje a QLED-TV értékesítéseit.

Az elmúlt három negyedévben a Samsung 3,15 millió terméket értékesített, ez közel a kétszerese volt az egy évvel korábbi eladási mennyiségnek. Az LG tavaly szeptemberhez képest 1 százalékkal több OLED-TV-t adott el. Amíg a gyártó 2018 szeptemberében 1,05 millió OLED televíziót értékesített, addig az idén már 1,06 milliót.

Forrás: The Korea Herald 

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elektromos autógyártó lesz a Sony?

cs3_admin

Megérkezett a webes fejlesztés jövője a Flutter új verziója

cs3_admin

A Digi minden AMC csatornát kivesz a kínálatából

cs3_admin

64 magos asztali processzorral készül az AMD

cs3_admin

Guinness rekord, 247 felett száguldott a világ leggyorsabb traktora

cs3_admin

Hajlítható kijelezős notebook a Lenovo-tól

cs3_admin

Leállítja a Linux on Dex fejlesztését a Samsung

cs3_admin

Az utóbbi évek legolcsóbb iPhone készüléke érkezhet a piacra

cs3_admin

Rejtélyes új telefont tesztel az Essential

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább