Kistelek

Sajt- és gasztronómiai fesztivált rendeznek szombaton Kisteleken

A nap folyamán kulturális programokkal, látványkonyhákkal, kiállítókkal és termékeikkel várják a közönséget Kisteleken, este a hagyományos szakács párbajra, vacsorára és bálra kerül sor
Kistelek nagy hagyományokkal bíró gasztronómiai rendezvénye, a Sajt- és Gasztronómiai Fesztivált és Mezőgazdasági Kiállítás az idén 20. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény létrejöttét az M+M Sajtgyártó Kft. és Kistelek Város Önkormányzata ösztönözte. Az eleinte szakmai programokon alapul, és kimondottan a tejtermékekre fókuszáló gasztronómiai fesztivál mára változatosabbá, színesebbé ért mind a kiállítók, mind a kísérő programok kapcsán. A nap folyamán kulturális programokkal, látványkonyhákkal, kiállítókkal és termékeikkel (sajtok, borok, házi gyümölcslevek, húskészítmények, grillázs, méhészeti termékek, házi lekvárok, házi szörpök, rétes, homoktövis készítmények, kézműves-, biotermékek…) várják a közönséget. Lehetőség nyílik az ételek, termékek kóstolására és megvásárlására is.

A főzés hagyományát az idén is folytatódik, egyesületek, civil szervezetek, baráti társaságok fognak a szabadban főzőcskézni.

A gazdák mezőgazdasági kiállítással örvendeztetik meg a közönséget.

A kulturális színpadi és egyéb programok között lesz néptáncbemutató a Cuháré Táncműhely és a Kender zenekar közreműködésével, a Kipp-Kopp Gyerekház interaktív, játékos kézműves foglalkozást tart gyerekeknek. A Kerecsényi Íjász Egyesület tagjai honfoglaláskori viseletben jurtában kézműveskednek és gabona örleményekből készült ételeket kóstoltatnak. Az idén első alkalommal a Tündérkert a Szent László téren bemutatja a kemencében sült hagyományos házi kenyér elkészítésének folyamatát. Fellép a balatonszárszói Soli Deo Gloria Kórus a Kisteleki Kamara Énekegyüttes vendégeként.

Az esti vacsorán és a „Szakács Párbaj” programon több mint 30 csapat képviselteti magát a sportcsarnokban.

Október 19-én színes programokkal várják a szervezők az érdeklődőket a város a legnagyobb gasztronómiai ünnepén!

kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bemutatták a kisteleki iskolafelújítási projektet

cs3_admin

A csúcsidényt záró Ádám Martin ismét Kistelekre látogatott.

cs3_admin

Az autó a belső- és külső szalagkorlátnak is neki csapódott, majd három keréken sodródott tovább az M5-ösön

cs3_admin

Kigyulladt egy üzem épületének teteje Kisteleken

cs3_admin

Kisteleken debütált a GCreload zenekar

cs3_admin

Befejeződött a teherautó műszaki mentése az M5-ösön

cs3_admin

Teherautó és egy személygépkocsi ütközött Kisteleknél

cs3_admin

Egy kisteherautó borult fel az M5-ös autópályán Kistelek határában

cs3_admin

Kisteleken rendezték a Lábtoll-labda Diákolimpia V-VI. korcsoportok országos döntőjét

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább