Térség

Kósa: a kormánnyal együttműködő építkezés és az ellenzék kínálta háborúskodás között kell választani

A kormánnyal való közös építkezés, gyarapodás vagy az ellenzék kínálta háborúskodás, gyűlölet, harc között választhatnak az emberek október 13-án – közölte a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szombaton Szegeden.

Kósa Lajos a Csongrád megyei jelöltek számára szervezett egyeztetést megelőző sajtótájékoztatóján azt mondta, a közös cél, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagos fejlettségi szintje érje el az európai átlagot. Ez szinkronban van a miniszterelnök által kijelölt céllal, hogy az ország 2030-ra érje el az átlagos európai fejlettségi szintet – tette hozzá.
    Ahhoz, hogy az ország a települések szintjén is felzárkózó pályára álljon összefogásra, együttműködésre van szükség. A Fidesz-KDNP ehhez támogatást ajánl – közölte a politikus.
    Az ellenzék arra kérte az embereket, hogy szavazzanak rájuk, mert akkor megdöntik Orbán Viktor rendszerét. Ez háborúskodást, gyűlöletet jelent, amiből azonban nem lehet építkezni – hangsúlyozta Kósa Lajos.
    A választási kampány első szakasza lezárult, a jelöltek személye véglegessé vált. Az ország négyötöde, mintegy 8 millió ember olyan településen lakik, ahol lehet Fidesz-KDNP jelöltre vagy a párt támogatta jelöltre szavazni – tudatta a politikus.
    A kampányfőnök közölte, az ország 3177 önkormányzata közül 829 esetében indul Fidesz-KDNP-s jelölt, míg az ellenzéki pártoknak összesen 158 polgármesterjelöltje van. A kormánypártok által támogatott független jelölteket is beleszámolva 1217 településen lesz Fidesz-KDNP-s induló, az ellenzéki oldal viszont mintegy háromszáz településen állított csak jelöltet. Hozzátette: Csongrád megye hatvan települése közül ötvenen indul Fidesz-KDNP-s jelölt.
    Az ellenzék célja az volt, hogy minél több helyen valósuljon meg az egy az egyes felállás, vagyis a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben csak egy induló legyen, de csak a települések töredékén történt így, a fővárosi kerületek negyedében, a 23 megyei jogú városok közül is csak kettőben.
    Gémes László, a Fidesz-KDNP Csongrád megyei közgyűlési listáját vezető politikus kifejtette, a megye a most záruló ciklusban fejlődő pályára állt.
    A megyei önkormányzat feladata volt a térségbe érkező uniós fejlesztési források felhasználásának koordinálása. A megyében sikerült megteremteni az együttműködés kultúráját, az 58 érintett településen a polgármesterek meg tudták valósítani fejlesztési elképzeléseiket – hangsúlyozta a politikus.
    A Fidesz-KDNP a következő ciklusban is erre készül, és ehhez szükség van az együttműködésre a kormányzattal – hangsúlyozta Gémes László.
    Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott független szegedi polgármesterjelölt úgy fogalmazott: új fejlődési pályára kell állítani a Tisza-parti város gazdaságát. Ehhez széles körű összefogásra van szükség a szegediekkel és a helyi vállalkozásokkal, valamint együttműködésre a kormánnyal.
    A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó hangsúlyozta, programjának készítése során partnerséget tapasztalt a kormány és a Fidesz-KDNP részéről is.

MTI


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

December közepétől a Rádió 1 váltja a Gong Rádiót Csongrádon

Szabó Viktor

Egyre nagyobb a baj, Sándorfalván is megjelent a madárinfluenza

Szabó Viktor

Újabb jó hír érkezett a szentesi, csongrádi, kisteleki és térségbeli autósoknak

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Észrevettétek? Szentesen és Csongrádon is óriásit zuhant az üzemanyagok ára!

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és a térségben továbbra is elérhető az ingyenes Gondosóra program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar agrárium a rendkívül nehéz időszakban is növekedési pályán maradt

Szabó Viktor

Januártól Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is indul az új visszaváltási rendszer

Szabó Viktor

Napi jó hír: a szentesi, csongrádi és kisteleki nyugdíjasoknak is érkezik a kiegészítő emelés!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább