Belföld

A kihívásokkal lépést tartó szakképzésé a jövő

A modern kor kihívásaira is választ adó iskolarendszer hozzásegíti a diákokat ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni, és a megszerzett tudással biztos megélhetést teremtsenek maguknak és családjuknak – mondta mintegy hétszáz, agrárszakképzésben tanuló diák előtt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Bábolnai Gazdanapok alkalmával.

A Szakmai Napot felkereső diákok és tanáraik előtt tartott beszédében Farkas Sándor hangsúlyozta: fontos, hogy egy olyan, folyamatos fejlődést biztosító iskolarendszer épüljön, amelyben a tanulók és a tanárok is megtalálják számításaikat, amelyek biztos alapokat nyújthatnak egy sikeres élethez. Az Agrárminisztériumnak ebben a folyamatban, mint a második legnagyobb intézményfenntartónak, óriási a felelőssége, hiszen intézményeiben tanul az agrárszakképzésben résztvevő tanulók közel 70 százaléka. Itt idén több mint 7300 első éves fiatal kezdi meg tanulmányait.

A miniszterhelyettes kiemelte: Magyarország sikerének záloga a vidék megerősödése. Ez csak akkor lehetséges, ha egyre többen választják az agrárium által kínált képzéseket. Elkerülhetetlen a generációváltás, és ebben a folyamatban szükség van a tanulók és a pályakezdők erejére és tudására. Az agrárképzések során elsajátítható ismeretek a vidék megtartó erejét szolgálják, csak így biztosítható a jövő generációinak helyben történő boldogulása.

A magas szintű szakképzés nem csak a mezőgazdaság, hanem Magyarország jövője szempontjából is meghatározó – fogalmazott Farkas Sándor. Mint mondta, olyan szakképzésre van szükség, amely képes válaszolni a társadalmi és gazdasági kihívásokra és amelynek legfontosabb kompetenciái a teljesítmény mellett a versenyképes tudás. Olyan intézményrendszerben gondolkodunk, amely képes ösztönözni az intézmények és vállalkozások kutatási-fejlesztési tevékenységét, és amely támogatja az innovációt.

(AM Sajtóiroda)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor