Vélemény

Már a kampánystartnál elkezdődött az ellenzéki áskálódás Szentesen

Ahogy az egész országban, úgy szombaton Szentesen is kezdetét vette az önkormányzati választásokig tartó kampányidőszak, s Csongrád megyei város az ország olyan településeinek egyike, ahol bizony sok víz lefolyik még október 13-ig a Kurcán.

Mindenesetre, Gémes László polgármester-jelöltnek és a Fideszes képviselőjelöltek mindegyikének rekordidő alatt sikerült összegyűjtenie a szükséges mennyiségű ajánló aláírást ahhoz, hogy ténylegesen elindulhassanak a választásokon, ám akadnak a városban olyan önjelöltek is, akiknek nem indult túl fényesen a kampányuk. Azért, mert önös érdekeiket Szentes érdekei elé helyezve igyekeztek tért, erőt és támogatást nyerni. Persze, ki mint vet, úgy arat.

Az aratógép Kubatov Gábor személyében érkezett meg, a Fidesz pártigazgatója vasárnap este közleményt adott ki, amelyben jelezte: a Fidesz színeiben öt évvel ezelőtt megválasztott két jelenlegi képviselő egy maroknyi csapattal, a helyi Fidesz-tagság és közösség többségi döntésével szembemenve, saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állított.

Lehet ilyet csinálni, csak egyrészt arcátlan dolog, másrészt szabályellenes. A Fidesz alapszabálya ugyanis egyértelműen fogalmaz: az ilyen és ehhez hasonló gerillaakciók az érintettek azonnali kizárását jelentik a pártból és ezt az érintettek nagyon is jól tudták. Hogy nevén is nevezzük a gyermekeket: a Fideszes jelöltek és polgármester ellen induló Antal Balázs Tibornak és Chomiak Waldemarnak azonnali hatállyal megszűnt a Fidesz-tagsága.

Tiszta sor ez, hiszen párttagként saját pártjuk értékrendjével szembeszegülve tulajdonképpen árulást követtek el.

A Fidesz alelnöke közleményében leírta, Antal és Waldemar célja nem lehet más ezzel a lépéssel, mint hogy hatalomra segítsék Szentesen az ellenzéki összefogást, megosszák a választókat, és ami a legrosszabb, félre is vezessék őket. A pártigazgató leszögezte: mindazoknak, akik önös politikai érdekből, személyes ambícióktól vezérelve, a közösségi érdekeket és értékeket semmibe véve hátat fordítanak saját politikai családjuknak, számolniuk kell a következményekkel.

A képlet egyébként egyszerű Szentesen, ezt Kubatov is pontosan tudja. Két lehetséges út áll a város előtt: vagy megragad az eddigi szürke hétköznapokban, vagy pedig elindulhat egy lendületes gazdasági fejlődés, ami munkahelyeket teremthet, új lehetőségeket a fiatalok számára, megbecsülést a nyugdíjasoknak és nem utolsó sorban erősítheti a helyben maradást.

“Azok a szentesi polgárok, akik azonosulni tudnak ezekkel a tervekkel és elképzelésekkel, ne hagyják magukat megtéveszteni, mert az ellenzék láthatóan semmilyen eszköztől nem riad vissza a hatalom megszerzése érdekében”

– zárta közleményét a Fidesz alelnöke.

Az eredeti, teljes cikket itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor