Tech

Már egy mezei okostelefon is lehet kártyaelfogadó terminál

Az ING a Mastercarddal közösen már teszteli azt a szoftveres megoldást, amellyel az okostelefonok plusz hardver nélkül NFC-s fizetések fogadására alkalmas terminálokká válhatnak.

A holland ING Bank Törökországban, Isztambulban 200 kiskereskedővel tesztel egy szoftveres megoldást, amely extra hardver nélkül teszi lehetővé androidos okostelefonokon a kártyaelfogadást. Az okostelefonok NFC-chipjével működik a szoftver, vagyis érintéses kártyaelfogadás válik így elérhetővé a mobilon.

Az applikáción átfutó adatokat titkosítja a szoftver, ezek a felhőben kerülnek tárolásra, így a felhasználók azokat a készletnyilvántartáshoz illetve a napi tranzakciók elemzéséhez is felhasználhatják.

Az app az alacsonyabb forgalmú kiskereskedőknek, futároknak, mozgó árusoknak jelenthet egyszerű és olcsó megoldást. Nem az ING az első bank, amely ilyen megoldást fejleszt, az ausztrál Commonwealth Bank of Australia hasonló szolgáltatás bevezetésének white paperét adta ki még tavaly.

Forrás: ING

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Holnaptól letölthető az ingyenes digitálisjólét-szoftvercsomag

cs3_admin

Kémkedésre módot adó hibákat fedeztek fel videóchat appokban, a Signal is érintett

cs3_admin

Itt a natív VLC alkalmazás az M1-es Macekre

cs3_admin

Indul az új generációs Telekom IPTV tesztelése

cs3_admin

Lakott terület felett csak korlátozottan használhatók a drónok

cs3_admin

Itthon harminc éve ezen a napon indult az első mobilhálózat

cs3_admin

Itthon is rendelhető lesz az új elektromos Dacia

cs3_admin

Október 13-án mutatkoznak be az új iPhone-ok

cs3_admin

Elkészült az egy szájmaszkról készült legkimerítőbb elemzés

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább