Tech

Már egy mezei okostelefon is lehet kártyaelfogadó terminál

Az ING a Mastercarddal közösen már teszteli azt a szoftveres megoldást, amellyel az okostelefonok plusz hardver nélkül NFC-s fizetések fogadására alkalmas terminálokká válhatnak.

A holland ING Bank Törökországban, Isztambulban 200 kiskereskedővel tesztel egy szoftveres megoldást, amely extra hardver nélkül teszi lehetővé androidos okostelefonokon a kártyaelfogadást. Az okostelefonok NFC-chipjével működik a szoftver, vagyis érintéses kártyaelfogadás válik így elérhetővé a mobilon.

Az applikáción átfutó adatokat titkosítja a szoftver, ezek a felhőben kerülnek tárolásra, így a felhasználók azokat a készletnyilvántartáshoz illetve a napi tranzakciók elemzéséhez is felhasználhatják.

Az app az alacsonyabb forgalmú kiskereskedőknek, futároknak, mozgó árusoknak jelenthet egyszerű és olcsó megoldást. Nem az ING az első bank, amely ilyen megoldást fejleszt, az ausztrál Commonwealth Bank of Australia hasonló szolgáltatás bevezetésének white paperét adta ki még tavaly.

Forrás: ING



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megbolondult a Facebook, akaratlanul is ismerősnek jelölt másokat

Szabó Viktor

Elon Musk: a Twitter irányítása “fájdalmas”

cs3_admin

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az első negyedévben

cs3_admin

Megjelent a ChatGPT-4

cs3_admin

Mobil elektromosgépjármű-töltőállomást mutattak be

cs3_admin

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

tk_arpad

2,1 millió forintos cuki új villanyautó a Magyarországon is jelen lévő kínai gyártótól

Pászti Dániel

Vége a Netflix jelszómegosztásának?

cs3_admin

Mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internete

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább