Tech

Már egy mezei okostelefon is lehet kártyaelfogadó terminál

Az ING a Mastercarddal közösen már teszteli azt a szoftveres megoldást, amellyel az okostelefonok plusz hardver nélkül NFC-s fizetések fogadására alkalmas terminálokká válhatnak.

A holland ING Bank Törökországban, Isztambulban 200 kiskereskedővel tesztel egy szoftveres megoldást, amely extra hardver nélkül teszi lehetővé androidos okostelefonokon a kártyaelfogadást. Az okostelefonok NFC-chipjével működik a szoftver, vagyis érintéses kártyaelfogadás válik így elérhetővé a mobilon.

Az applikáción átfutó adatokat titkosítja a szoftver, ezek a felhőben kerülnek tárolásra, így a felhasználók azokat a készletnyilvántartáshoz illetve a napi tranzakciók elemzéséhez is felhasználhatják.

Az app az alacsonyabb forgalmú kiskereskedőknek, futároknak, mozgó árusoknak jelenthet egyszerű és olcsó megoldást. Nem az ING az első bank, amely ilyen megoldást fejleszt, az ausztrál Commonwealth Bank of Australia hasonló szolgáltatás bevezetésének white paperét adta ki még tavaly.

Forrás: ING

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ma 45 éves az otthoni videózás

cs3_admin

Negyven éves az IBM PC

cs3_admin

Sok PC-n nem fog futni a Windows 11

cs3_admin

Újabb probléma a csipgyártásban – most épp a járvány újabb hulláma fenyeget

cs3_admin

Megduplázta bevételeit az AMD

cs3_admin

Bepanaszolta az Apple-t több német gazdasági érdekképviselet

cs3_admin

A világ egyik leggyorsabb számítógépét üzemelték be a SZTAKI-nál

cs3_admin

Hamarosan alaplapokból is hiány lehet

cs3_admin

Kínán kívül mindenhol fogy a levegő a Huawei körül

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább