Gazdaság

203 millió eurós büntetést kapott a British Airways

Airplane Taking Off in the Sun

Tavaly szeptemberben a British Airways hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hacker támadásban. A vállalat online foglalási rendszerét ért támadás augusztus 21-től szeptember 5-ig tartott. A brit adatvédelmi hivatal most bejelentette, hogy a BA köteles 203 millió euro büntetést fizetni. Az indoklás szerint az ügyben 500 000 felhasználó volt érintett.

Elizabeth Denham brit adatvédelmi biztos közölte, hogy az eset azért történhetett meg, mert a légitársaság gyenge biztonsági előkészületeket tett és ha egy szervezet nem védi meg a személyes adatokat az elveszéstől, a károktól vagy a lopástól, akkor az több mint kényelmetlenség.

Alex Cruz, a British Airways vezetője meglepőnek nevezte a döntést és csalódott volt amiatt. Hangsúlyozta, hogy a cég gyorsan reagált a helyzetre és nem állapítottak meg csalási tevékenységet a megszerzett adatokkal kapcsolatban. Willie Walsh, a British Airways anyavállalatának számító International Airlines Group konszern első embere hozzátette, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

Az eset azokat az utasokat és személyeket érintette, akik augusztus 21. és szeptember 5. között felkeresték a British Airways honlapját vagy használták a társaság alkalmazását a repülőjegyek lefoglalására.

Forrás: BA



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagy győzelem: megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Szabó Viktor

Nagy Márton: brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések, a kormány már októberre egy számjegyűre csökkentheti a szankciós inflációt

Szabó Viktor

A régióban elsőként Magyarországon nyitott a Shell LNG-töltőállomást

cs3_admin

Belarusz és Magyarország a nehézségek ellenére dolgozik az együttműködés fejlesztésén

cs3_admin

5 milliárd forintért vásárolnak vetőmagot a kiskertekbe

cs3_admin

Húsvét – Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben

cs3_admin

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel

Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Pászti Dániel