Gazdaság

203 millió eurós büntetést kapott a British Airways

Airplane Taking Off in the Sun

Tavaly szeptemberben a British Airways hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hacker támadásban. A vállalat online foglalási rendszerét ért támadás augusztus 21-től szeptember 5-ig tartott. A brit adatvédelmi hivatal most bejelentette, hogy a BA köteles 203 millió euro büntetést fizetni. Az indoklás szerint az ügyben 500 000 felhasználó volt érintett.

Elizabeth Denham brit adatvédelmi biztos közölte, hogy az eset azért történhetett meg, mert a légitársaság gyenge biztonsági előkészületeket tett és ha egy szervezet nem védi meg a személyes adatokat az elveszéstől, a károktól vagy a lopástól, akkor az több mint kényelmetlenség.

Alex Cruz, a British Airways vezetője meglepőnek nevezte a döntést és csalódott volt amiatt. Hangsúlyozta, hogy a cég gyorsan reagált a helyzetre és nem állapítottak meg csalási tevékenységet a megszerzett adatokkal kapcsolatban. Willie Walsh, a British Airways anyavállalatának számító International Airlines Group konszern első embere hozzátette, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

Az eset azokat az utasokat és személyeket érintette, akik augusztus 21. és szeptember 5. között felkeresték a British Airways honlapját vagy használták a társaság alkalmazását a repülőjegyek lefoglalására.

Forrás: BA

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyarország történetének egyik legnagyobb beruházását jelentették be! Hazánk lehet a régió egyik autóipari fellegvára

cs3_admin

Csalókra figyelmeztet a UPC

cs3_admin

A gyorsvasutak fenntartható alternatívái lehetnek a repülésnek

cs3_admin

41 milliárd forintból bővíti győri központját az Audi

cs3_admin

Kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

cs3_admin

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

cs3_admin

A Revolut is élesítette az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon

cs3_admin

A 2020-as büdzsé egyszerre segíti a bérek növekedését és az adók csökkentését

cs3_admin

Már elérhető az Airbnb luxusvilla-kölcsönző szolgáltatása

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább