Belföld Politika

Önálló jelöltként indul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Grezsa István

Önálló jelöltként indul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Grezsa István orvos, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő.

politikus támogatói körében hétfőn az alföldi városban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, úgy látja, Hódmezővásárhely jelenleg rossz irányba halad. Az elmúlt másfél évben tapasztalt megosztottság végletesnek tűnik, az önkormányzati választás pedig arról szól, lesz-e olyan jelölt, aki képes a sebeket begyógyítani, és békét teremteni, ami a fejlődés alapja.
    Grezsa István úgy fogalmazott, “a terméketlen, sehova nem vezető iszapbirkózás” helyett a következő három és fél hónapban Hódmezővásárhely jövőjéről szeretne beszélni. Leszögezte, mindenképpen közös nevezőt kell találni a városban.
    Jelöltként a pártok támogatása mellett számít a magánszemélyek, baráti közösségek, civil szervezetek segítségére is. Mint mondta, októberben túl kell terjeszkedni a pártkereteken, szükség van azok összefogására, akik békét, kiszámítható jövőt szeretnének Hódmezővásárhelyen.
    A képviselő kijelentette, felül kell vizsgálni a város és a kórház közötti kapcsolatokat. Leszögezte, az önkormányzatnak – függetlenül attól, hogyan hívják a polgármestert – kötelessége segíteni a városi kórházat.
    A jelenlegi városvezetés furcsa álláspontot alakított ki a kórházzal kapcsolatban, úgy vélik, nem kell foglalkozniuk az intézménnyel, az kizárólag az állam feladata. Pedig a kórházba – ahol zömében vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket – bárki bekerülhet – mondta.
    A politikus bejelentette, konzultációt indít annak érdekében, hogy a városban élők kifejthessék álláspontjukat a kórházról.
    A képviselő ígéretet tett ötven kórterem korszerűsítésére, annak érdekében, hogy a páciensek klimatizált, önálló vizesblokkal felszerelt szobákban gyógyulhassanak. Polgármesterként segíteni kívánja a gyermekosztály felújítását, valamint a kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók lakáshoz jutását.
    Grezsa István 1962-ben született, az orvosi egyetemet Szegeden végezte, diplomáját 1986-ban vette át. Belgyógyász szakorvosjelöltként, majd háziorvosként azóta Hódmezővásárhelyen dolgozik.
    1988-ban részt vett az MDF alapításában, majd a párt országos és megyei vezetésében. 2009-ben kilépett az MDF-ből, azóta nem tagja egyetlen pártnak sem. Először 1998-ban szerzett hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselői mandátumot. Az elmúlt 21 esztendőben az MDF, majd a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület, 2010-től a Fidesz-KDNP frakció képviseletében végezte közgyűlési munkáját.
    2014-től többféle tisztségben segíti a kormány nemzetpolitikai munkáját. 2018-tól a Miniszterelnökségen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor