Belföld

Elveszítette az otthonát a solti balesetben megsérült házban lakó család

Mint arról korábban beszámoltunk, hajszálon múlott, hogy nem történt tragédia, amikor csütörtökön kora délután egy kamion családi házba csapódott Solton, a Kossuth Lajos utcában. A családfő stábunknak elmondta, a kisfia a szobában aludt, majd amikor felébredt, átment az édesanyjához a szomszédos helységbe, a konyhába.

Az anyuka az etetőszékbe tette a kicsit, készültek az ebédhez, amikor iszonyatos csattanás történt, és elborított mindent a por. Az édesanya a kisfiúval a nappaliba menekültek, ott várták a segítséget. Az apuka elmondta, a ház 70%-a megsérült, mindössze a nappali maradt épen. Jelenleg a statikusra várnak, aki pontosan meghatározza majd, hogy mennyit kell elbontani az épületből. A család két éve vette a házat, amelyen még hitel is van, nemrég végeztek a belső felújításokkal, és már a külső munkálatok zajlottak. Az önhibájukon kívül óriási bajba került fiatalok most várják második gyermeküket. Egyelőre nem tudják miből újjáépíteni az otthonukat, a költséget több millió forintra rúghatnak majd, ezért minden segítséget szívesen fogadnak. 

Adományok a következő bankszámlára küldhetők:  OTP-BANK 11773463-00587523  

Mint ismeretes, csütörtökön kora délután egy kamion Kalocsa irányába tartott, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol egy tartálykocsi jött vele szembe. A sofőr vélhetően megijedt, hirtelen jobbra rántotta a kormányt, ennek következtében egy házba csapódott. Az esethez a városi hivatásos tűzoltók vonultak és áramtalanították a járművet, és aládúcolták tetőszerkezetet. A mentők is a helyszínre vonultak, a házban lakó édesanya és a kamionsofőr is sokkos állapotba kerültek, de nem kellett őket kórházba szállítani. A baleset következtében egy gázvezeték is megsérült, amit a tűzoltók elszorítottak. Az áram és a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig az épület környékét tíz méteres körzetben lezárták.

Fotók: Donka Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

cs3_admin

Orbán Viktor emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban

cs3_admin

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

tk_arpad

20 milliárd forinttal megemelték a cégek környezetbarát beruházást támogató pályázati keretet

cs3_admin

Az Országgyűlés megadta a felhatalmazást a veszélyhelyzeti rendeletek meghosszabbítására

cs3_admin

Mit kell tudni a regisztrált legidősebbek és a 60 év alatti krónikus betegek oltásáról?

cs3_admin

Felborult egy autó az M5-ösön Lajosmizse határában

cs3_admin

Heten sérültek meg, amikor a sűrű ködben két jármű ütközött Kunszállás határában

cs3_admin

Nem várható télies idő a meteorológiai tél utolsó hetében

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább