Vélemény

A propagandasajtó hőst csinál a migránshajó kapitányából

Mit érdemel az a bűnös, aki az afrikai partoknál vesz fel hajójára migránsokat; akiket 500 kilométerre, Európába furikáz; majd az olasz hatóságok tilalmát figyelmen kívül hagyva, egy partvédő hajót majdnem felborítva, önkényesen hajózik be egy kikötőbe? A propagandasajtó szerint hősnek kijáró tiszteletet. Szerintem a törvény szabta szabadságvesztést!

Az elmúlt években csak Olaszországba több mint hatszázezer migráns érkezett tengeri úton. A gyanú és számos bizonyíték szerint a köznyelvben csak Soros-hajóknak nevezett NGO-hajók az embercsempészekkel összejátszva, az afrikai partok közvetlen közelében veszik fedélzetükre az Európában jobb életre vágyó migránsokat, akiket ez a mediterrán taxi az 500 kilométerre fekvő olasz partokig furikáz.

Melyik a legközelebbi biztonságos kikötő?

A beáramlás miatt telítődő Olaszországból a migránsok Merkel Németországába és Anglia felé igyekeztek, ezért akarta Ausztria a Brenner-hágót az elhíresült kerítéssel “kapu oldalszárnyakkal” lezárni és ezért (is) tartja fenn Franciaország immáron negyedik éve határai ellenőrzését. Calais-nál pedig azért épült kerítés, „gyalogosvédő korlát” nehogy a migránsok a Csalagút sínjeire “tévedjenek”.

Miután a baloldali olasz kormányok képtelenek voltak a migránshelyzet és Bella Italia gondjainak kezelésére, tavaly nyáron az olaszok bevándorlásellenes új kormányt választottak. Matteo Salvini Liga-elnök és belügyminiszter azonnal cselekedett, lezárta országa kikötőit a Soros-hajók előtt, a mégis kikötő hajókat pedig – ahogy Máltán is – lefoglalják.

Csodák-csodája, a feltartóztathatatlannak hitt beáramlás megszűnt, azóta a mediterrán útvonal súlypontja a baloldali kormányzású Spanyolország felé tevődött át. Salvini ékesen bizonyította, hogy Merkelnek nincsen igaza, a tengerre is lehet szigorú jogszabályokból és azok kőkemény betartásából “falat”, vagyis védelmet építeni.

Ahogy a magyar határzárat Ahmed H. vezetésével és a mainstream propagandasajtó kameráinak asszisztálásával azonnal megtámadták, úgy támadták meg tavaly nyáron az új olasz határvédelmet is. A független-objektív újságírók propagandisták ott voltak az Aquarius migránshajó fedélzetén, amely az elsők között akarta áttörni az új olasz határzárat. Salviniék ezt a támadást akkor elhárították.

Most egy másik migránshajó, a Sea Watch 3 próbálkozik az olasz határrendszabályok megsértésével, ami ha sikerül, kinyitná a kaput más NGO-k előtt. A tömeges bevándorlás fenntartásában és “európai problémaként” való tálalásában érdekelt német propagandasajtó hősként ünnepli a kapitányt, aki majdnem felborított egy olasz határvédő hajót, csak hogy kiköthessen.

A habosítás eredményeként félmillió euró “mikroadomány” jött össze, ami előrevetíti újabb migránshajók akcióit. A helyzet azonban változik. Hiába ünneplik félóránként újabb cikkben hősként a kapitányt, a német közösségi média kommentjei közül egyre többen követelik a hajó lefoglalását és elárverezését. A bevételből és a várható 50 000 euró pénzbüntetésből pedig Afrikában támogatnának humanitárius projekteket.

Pontosan úgy, ahogy a Hungary Helps program, hiszen, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök mondta, “nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget a nélkülözőkhöz vinni!”

(Kép forrása itt.)

mozgasterblog.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább