Szentes Térség

50 milliós fejlesztés a Szentesi Járási Hivatalban

A Csongrád Megyei Kormányhivatal közel 50 millió forintot fordított saját erőből a Szentesi Járási Hivatal két épületére. A most zárult beruházásnak köszönhetően megújult az Ady Endre utca 13 szám alatti épület tetőszerkezete és belső udvara, az Ady Endre utca 22.szám alatti ingatlanon pedig három állásos garázs épült.

A megújult épületeket dr. Tóth Flórián a Járási Hivatal vezetője június 28-án adta át a munkatársak és az ügyfelek rendelkezésére.

A fejlesztés annak az átgondolt ingatlangazdálkodásnak az eredményeként jött létre, amelynek köszönhetően az elmúlt négy évben folyamatosan javultak ügyfélfogadás körülményei Kormányhivatal ingatlanaiban, a komfortosabbá váltak a dolgozók munkakörülményei, energiatakarékosabb az épületek fenntartása és jobb műszaki állapotba kerültek.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Globál 21 Építőipari és Szolgáltató Kft., mint kivitelező között 2019. február 7-én jött létre vállalkozási szerződés, melynek tárgya a Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatala által használt ingatlanok fejlesztése.

I. A szerződés 1. része a Szentes, Ady E. utca 13. szám alatti telephely korszerűsítésére vonatkozott, mely magába foglalta az épület födémcseréjét, az udvarban lévő gépjármű tároló elbontását, illetve térburkolat létesítését.

A munkaterület átadására és a kivitelezési munkálatok megkezdésére 2019. március 5-én került sor.
A kivitelezés során az épület korábbi síkpala fedésű tetőszerkezete kerámia cserepet kapott, összesen 748 m2 területen. A fedés kialakítása és a szélfogó felújítása a vállalkozás által benyújtott tervek alapján készült el.

A munkálatok lezárását követően az ideiglenesen elbontott napelem rendszert visszahelyezték az épületre.
Az udvarban található üvegportálok műanyag nyílászáró szerkezetet és fémlemez-fedést kaptak.

A belső udvar teljes átalakításon esett át, az udvarban lévő gépjárműtárolót elbontották, a területet térburkolattal látták el, illetve parkosították. A kivitelezés a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárást követően 2019. június 6. napján zárult le.
A kivitelezés 34,1 millió forint költségét, a Kormányhivatal saját forrásból biztosította.

II. A szerződés 2. része a Szentes, Ady E. utca 22. szám alatti telephely korszerűsítésére vonatkozott, mely a kert átalakítását illetve 3 db gépjárműtároló kialakítását foglalta magába.

A munkaterület átadására és a kivitelezési munkálatok megkezdésére 2019. március 5. napján került sor.
A kivitelezés a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárást követően 2019. június 13. napján zárult le.

A kivitelezés 15,2 millió forintos költségét a Kormányhivatal saját forrásból biztosította.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Személyautó gyulladt ki Vásárhelyen

cs3_admin

Kamionnak csapódott a kisteherautó az M5-ösön Kiskunfélegyházánál

cs3_admin

Farkas Sándor: Szentes megkapja a korábban igényelt 500 millió forintos hitelkeretet a fejlesztési projektjeire

cs3_admin

Több, mint 100 résztvevőt érdekelt a Csongrád-Csanád megye gazdaságfejlesztését is bemutató nemzetközi TRINNO projekt záró konferenciája

tk_arpad

Az árvízvédelmet javító fejlesztések fejeződtek be az Alsó-Tisza vidékén

cs3_admin

Mit tegyetek, ha télen autóztok? A tűzoltó, a közutas és a mókamester elmagyarázza nektek!

Endre Araczki

Gyalogost gázoltak Vásárhelyen

cs3_admin

A világ egyik legismertebb párosa a nagyvásznon folytatja a macska-egér játékot!

Endre Araczki

“Nekem szép és gazdag életem volt” – Törőcsik Mari 85 éves

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább