Site icon Cs3.hu

Megalakult az új csongrádi képviselő-testület

Csütörtökön megtartotta alakuló testületi ülését a Csongrád Városi Önkormányzat. A következő ciklusban a polgármester Bedő Tamás, az alpolgármester Máté Attila lett.

Az eseményen részt vett Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, aki beszédében többek közt elmondta, „alakult egy csapat Csongrád városában, amely az itt élő emberek számára olyan lehetőségeket fog teremteni, mely a város stabilitását és az itt élők biztonságát fogja jelenteni.” Sok sikert kívánt és biztosította további támogatásáról az újonnan megválasztott testületet – számoltak be Csongrád közösségi oldalán.

Először Bedő Tamás polgármester, majd az újonnan megválasztott képviselők is letették hivatali esküjüket. A város alpolgármestere Máté Attila lett, aki miután elfogadta a megbízatását, letette hivatali esküjét, elfoglalta helyét az alpolgármesteri székben.

Bedő Tamás ismertette az újonnan felállt szakmai bizottságokat, melyet a képviselő-testület megszavazott. Három tanácsnokot is megválasztottak: Gyovai Zsolt területfejlesztés, Laczkó Zsolt klímavédelem és állatvédelem, Cseri Gábor társadalmi és testvérvárosi kapcsolatok.

Az egyéni választókerületekben a képviselők a következők:

A kompenzációs listáról jutottak be: Gyovai Zsolt (FIDESZ-KDNP), Murányi László (Összefogás Csongrádért Egyesület) és Hekkel Zoltán (Mi Hazánk Mozgalom).

Fotók: Csongrád Facebook oldala + Révész Gábor

Exit mobile version