Site icon Cs3.hu

Mirkó kezelésére gyűjtenek

Egy édesanyának a legféltettebb kincse a gyermeke. Tímeának Mirkó az. Mirkó egy 8 éves imádnivaló sándorfalvi kisfiú, aki Duchenne féle izomsorvadással küzd. A édesanya és gyermeke Szegeden élnek és abban bíznak, hogy az életükben csoda történik. A csoda egy génterápia lenne. 

A tudomány jelenlegi állása szerint a Duchenne féle izomsorvadás azt jelenti, hogy az ebben szenvedő gyerekek többsége 10-12 éves kora körül kerekesszékbe kerül és a várható élettartamuk 26-28 év. Szívfájdító küzdelem ez, elképzelni is fáj. 

Tímea szeretete és küzdelme nekünk is erőt ad, hogy soha nem szabad feladni, hogy hinni és tenni kell. Tímea tesz is. Tegnap például Kisteleken tartottak sütivásárt, ahol finom és impozáns Minion sütemények segítettek hozzájárulni Mirkó gyógyulásához. A kisfiú édesanyja küzd és azért gyűjt, hogy Mirkó meggyógyuljon. Tímea a Cs3-nak mesélte el történetüket, mindennapi nehézségeiket és félelmeiket. 

https://www.facebook.com/sarkozidekanytimea

Bár a Duchenne féle izomsorvadás a ritka betegségek között az egyik leggyakoribb – hiszen 3300 fiúból egyet érint – mégis kevés szó esik erről a köztudatban. 

Tímea és Mirkó története beszédes; az akadályokat nem ismerő anyai küzdelemről, a szeretetről, az élni akarásról és arról a hitről, amely csak a gyógyulást ismeri el. Eddig 17 millió forint gyűlt össze. Az édesanya tudja, hogy nagyon hosszú út áll előttünk, de minden pillanatban bizakodik; hiszen egy édesanyának a legféltettebb kincse a gyermeke. Tímeának Mirkó az. 

Exit mobile version