Site icon Cs3.hu

Nyár, Szentes, vízilabda – Megkezdődött a XXI. Diapolo Kupa

Immár 21-ik alkalommal, ezen a hétvégén ismét megrendezik a már hagyományosnak mondható Diapolo Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Tornát a Szentesi Üdülőközpontban.

Ma reggel startolt a rendezvény, ahol a Szentesi Vízilabda Klub országos fiú gyermek és ifi csapata mérte össze először tudását. A három nap alatt több, mint 30 csapat küzdhet majd a kupáért; többek között svájciak, finnek, litvánok, németek, bolgárok és románok is játszanak a magyar csapatok mellett.

Bár a felkészülés még csak három hete kezdődött el, az alapozási időszakban naponta kétszer, közel 7 órát edzenek a gyerekek – árulta el Czirok Csaba az országos fiú gyermek csapat edzője. Reggeli ellenfelük a litván Vilnius csapata volt, akikkel szemben fölényesen nyertek. Szentes-Vilnius: 19-9.

Idén már a 2011-es születésűek is országos bajnokságban játszanak a 2010-esek mellett. Milyen a csapatod, hogy látod őket?

Még nem látom teljesen. Ez a torna is egy felmérő most számomra. Az alapozás időszakában monoton, hosszú edzéseink vannak. Az elvárásom ebben az időszakban az, hogy az alapokat teljesítsék a fiúk, legyen rend és fegyelem. A reggeli mérkőzésen az alap dolgokat a srácok 80%-ban teljesítették, ennek örülök. Dolgozunk tovább.

Horváth Tamás a Szentesi Vízilabda Klub országos ifi csapatának edzője. Jól ismeri játékosait a korábbi évek közös munkájából adódóan. A reggeli mérkőzést a Sopron csapata ellen játszották. Szentes-Sopron: 15-14.

Néhány hete kezdtétek el a munkát. Milyenek a fiúk? Miben rejlik a csapat ereje?

Nagyon dolgosak a fiúk, bár kevesen vagyunk: 7-8 játékossal edzünk. Sokan dolgoznak, vannak sérültek is. Nehéz lesz az osztályozó a tavalyihoz képest, hiszen vesztettünk játékosokat. Nagy munka vár ránk de küzdünk az ifikkel és bízom benne, hogy meglesz az eredménye.

Hajrá Szentes!!!

A kupa részletes programja ITT érhető el!

Exit mobile version