Site icon Cs3.hu

Szemtelen szemetelők Csongrád környékén

Szomorú, hogy a csongrádi emberek egy része képes szemétteleppé változtatni az egyébként csodás környezetünket. Szégyellhetik magukat a szemetelők! 

A napokban több Csongrád környéki területet jártunk be a Május 1 Vadásztársasággal és önkormányzati képviselőkkel, hiszen egy fontos probléma megoldásán dolgoztak éppen. Egy hosszú 10 kilométeres szakaszt bejárva csodálhattuk az élővilág szépségeit, és annak küzdelmét a kivételes hőséggel. Már az induláskor is szembetűnő volt, hogy mennyi szemét található a kevésbé használatos útszakaszok mellett. Eleinte csak pár üveg, műanyag flakon volt látható, később amikor kevésbé használt és bejárható területekre érkeztünk, egyre csak nőtt a szemét tárolásra alkalmas szatyrok mérete, míg végül a zsákok is előkerültek. Bálint József a Május 1 Vadásztársaság elnöke, nagyon felháborodott a látványon, hiszen elképesztő károkat okoznak a természetben és az élővilágban egyaránt.

„Hihetetlen a látvány. Többen kijárnak a társaság területeire, és emellé egyaránt, hiszen ezt nem felügyeljük látványosan, mi is csak bejárás szintjén. A bekötő utakon elképesztő mennyi szemetet eldobálnak az emberek. Ha valaki eddig képes eljönni és több zsák szemetet elhozni, akkor nem értem, miért nem tudja elvinni azt egy szeméttároló, vagy lerakó helyre. Bele sem gondolnak az emberek, hogy milyen károkat okoznak. A konzervdobozok, elvágják az állatok nyelvét, felsértik a lábukat, vagy rászorul valamelyik testrészükre, nem beszélve a fertőzésveszélyről és a le nem bomló anyagokról.” -mondta felháborodva a társaság elnöke.

Természetesen ez nemcsak ezeken a területeken jellemző, hiszen Felgyő és Csanytelek között is rengeteg szemetet eldobálnak, vagy csak egyszerűen kilökik az autóból. Számos közterületen megfigyelhető a szemét eldobálása, és az emberek felelőtlen viselkedése. Mindenki felháborodik ezen, ennek ellenére a szemét csak gyűlik. A környező településeken és Csongrádon is folyamatosan szedik a szemetet a civil vagy alkalmi csoportok, ennek ellenére újabb kupacok keletkeznek, amelyek nemcsak veszélyesek, hanem látványban is lehangoló. Eddig valószínűleg nem keletkezett semmi problémájuk szemetet eldobáló szemteleneknek, most viszont Horváth Lajos Felgyő polgármestere a közös cél érdekében egyeztetett a vadásztársasággal és a polgárőrökkel is. Ennek köszönhetően a vadfigyelő kamerák helyét folyamatosan változtatni fogják, hogy végre lencsvégre, kerüljenek a szemetelők, hiszen akinek a területére a szemetet ledobják annak kell fizetnie az elszállítás költségeit is. Nem kell majd meglepődni, ha a „kölcsönkenyér visszajár” és a szemtelen, szemetet talál a saját területén. Ne felejtsük el a kamera mindent lát, a szemetelő pedig szemtelen.

Exit mobile version