Site icon Cs3.hu

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

A választókerület közútjainak a fejlesztési lehetőségeiről tartott egyeztetést térségünk országgyűlési képviselője és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. két munkatársa. Szóba került a 451-es felújítása, aminek a kivitelezése ugyan még várat magára, de a kiviteli tervei már készülnek.

Farkas Sándor lapunknak elmondta, hogy lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől, hiszen már a kiviteli terveket készítik. Kifejtette, hogy új csomópontok, körforgalmak, kerékpárút kialakítása is szerepel a tervezetben, valamint egy elkerülő utat is megépítenek Gátér köré, aminek köszönhetően egészen Oroszházától Budapestig el lehet jutni úgy, hogy nem hajtunk település területére.

„Fontos kitérni arra is, hogy a tiszai kerékpárút, tehát a Tisza-hídnál lévő átkelési lehetőségek megmaradnak, mégpedig úgy, hogy egy alagút, egy aluljáró rendszerrel, biztonságos kerékpáros közlekedésnek a feltételeit teremtik meg. Ha Szentes vonatkozását nézzük, akkor a tiszai lehajtónál egy új körforgalmi csomópont kerül kialakításra, ezzel tényleg biztonságossá fog válni ez a nyomvonal” – fogalmazott a képviselő.

A megbeszélés másik fontos, térségünket érintő kérdése a 45-ös út Kunszentmárton – Hódmezővásárhely közti szakasza volt. Farkas Sándortól megtudtuk, ennek is a tervezése folyamatban van. Szentest érintően megtudtuk, hogy a református temetőnél lévő kanyart tompítani fogják, a TÉSZ bejáratánál pedig egy körforgalmat alakítanak ki.

Exit mobile version