Csongrád Sport

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Csongrádon 12 alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Sárkányhajó Versenyt, amely nemcsak térségünkben, de az országban is ritkaságnak számít. 

Az időjárás ugyan nem volt kíméletes péntek délelőtt, ennek ellenére nagyon jó hangulatban szálltak vízre az általános és középiskolák versenyzői. A helyiek, minden alkalommal szívvel, lélekkel és nem utolsó sorban erős karokkal készülnek erre a versenyre, amelynek népszerűsége töretlen. 

Összesen 12 csapat nevezett be, a két napos eseményre, melynek felnőtt futamát szombaton a kora délutáni órákban kezdték meg. A megnyitó egyben avató ünnepség is volt, hiszen a Kis-Tisza Vízi Sportegyesület egy új csónakmotorral gyarapította meglévő felszereltségét, amely 50 lóerős, és nagy szükségük volt rá a versenyek biztonságosabb lebonyolítása érdekében. 

Bedő Tamás Csongrád város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd kis idő elteltével el is rajtolt az első futam. Hihetetlenül jó hangulat és együttes erő jellemezte az esemény minden percét, hiszen Spanyolországból, Teneriféről is érkeztek vendégek, akik a Batsányi János Gimnázium és Kollégium vendégdiákjai. Nem vettek még részt ilyen versenyen, sőt ilyen hajót sem láttak még, ami csak fokozta a versenyszellemet. A versenyen minden csapat két alkalommal tette meg az adott szakaszt a vízen, és ebből a két időeredményből alakult ki a végeredmény. A szervezők a versenyzőkkel együtt nagyon izgatottak voltak, hiszen minden év egy újabb kihívás a lebonyolítás szempontjából.

„A pénteki diákfutamon a kellemetlen esős és szeles időjárás ellenére, nagyon jó hangulatban szálltak vízre a tanulók, akiket az időjárás egyeltalán nem befolyásolt. A verseny végén szemtanúi is lehettünk a töretlen jókedvnek, hiszen eső ide vagy oda, kitartóan várták az eredményhirdetést és hatalmas volt az öröm. A szombat már ennél sokkal kedvezőbb időjárási körülmények között zajlott, végig verőfényes napsütés volt. Eddig nem volt erre példa, de olyan lelkesek voltak a versenyzők, hogy az időmérő futamok után egy buli futamot is elindítottunk, amelyre mindenki kedve szerinti összeállításban szállhatott vízre. Mondanom sem kell, mennyire jó hangulatban és zene mellett szelték a vizet, mintha sohasem szeretnének elfáradni. Mind a két nap versenyzői hatalmas akaraterőről és összetartásról tettek tanúbizonyságot, ami nekünk, azt mutatja, hogy van értelme ezt a sport és szabadidős eseményt minden évben megszerveznünk. Számunkra is egy fantasztikus élmény ilyen emberekkel eltölteni egy délutánt” -mondta el Kakuszi Gyöngyi a rendezvény fő szervezője.

A győztes a vándor kupát is megkapta, amely egészen egy évig náluk is marad, a következő verseny idejéig. A 2024-es évi sárkányhajó versenyt a Tisza Presszó csapata nyerte meg, egészen fantasztikus idővel, de a többiek sem maradtak le nagyon, de a győzelemhez kevésnek bizonyult. Az érmeket Kakuszi Gyöngyi az egyesület elnöke, és Horváth Lajos vezető edző adták át a helyezetteknek.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hajvasalót lopott egy csongrádi fiatal, bíróság elé áll

Szabó Viktor

Másodfokú riasztást adtak ki, érkeznek a viharok Szentes és Csongrád környékére is!

Szabó Viktor

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor