Csongrád Sport

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Nem tudjuk kellőképpen leírni, hogy mennyire büszkék vagyunk a csongrádi sportolóra! Kiemelkedő szorgalom, kitartás és győzni akarás; Ő Tari László!

Tari László életétében a sport minden szinten meghatározó szerepet töltött be már gyermekkora óta. Vízilabdázni viszonylag későn, 29 évesen kezdett el, és több mint 40 éve, a víz és ő elválaszthatatlanok lettek. Egy vállműtét után a vízilabda háttérbe szorult, de az úszás az óta is prioritást élvez a mindennapjaiban. A kitartás és a szorgalom, mindent eldönt egy sportoló karrierje során, szokta ezt mondani az egyébként edzőként tevékenykedő sportember. Nem csak mondja, de példát is mutat a fiataloknak. Számos világversenyt tudhat maga mögött, amelyeken kivétel nélkül, mindig a legjobbak között szerepelt. 2024-ben az úszó világbajnokságot, a katari Dohában rendezték meg, ahol Magyarországról 60-an, Szentesről 6-an és Csongrádról egyedüliként Laci indult. Nem ez az első világversenye és olimpiája, de a felkészülés talán az eddigi legnehezebb volt.

„A vállműtétem óta még a kovid is megtalált kétszer, de soha nem adom fel. Minden délelőtt úszok, hetente ötször tornázom és erősítek. 5 éve még edzésprogram alapján készültem, mára önedzővé váltam. Számos szakirodalmat elolvastam és folyamatosan fejlesztem magam. A gyorsúszás a vállam miatt már nem úgy megy, ezért a mell-és hátúszásra tértem át, és pár hónapja a pillangót is próbálgatom.”-mondta el a sportoló

A Master Világbajnokság a 25 éves kort betöltöttek versenye. A csongrádi úszó a 10. korcsoportban indult, amit komoly feltételekhez kötnek. Egy adott nevezési időt kell megúszni az Országos Szakszövetség igazolásával. A versenysorozatban az idősebb korosztály úszott délelőtt délután pedig minden versenyző pihenhetett, vagy kirándulgatott. Az uszodában az időé volt a főszerep. Nyolc napot töltöttek Katarban, ahol az első nap szinte azzal telt el, hogy akklimatizálódtak, tevegeltek, és még egy homok rodeón is részt vettek, ami Laci szerint 130-as sebességgel nem kicsit félelmetes.

„Az egy hét versenyzés alatt teljesen kimerültem, de ahogy szoktam mondani, nem adtam fel. Volt még a 200 mell amire minden tartalékomat összpontosítanom kellett, hiszen előtte már 200 méter háton 5. helyen, 100 méter háton 6. helyen. 200 vegyesben 7. és a 4×50 méteres mix váltóban pedig a 8. helyen végeztem. Azért ez ebben a korban nagyon kimerítő, de a mellúszás még ezután következett. Itt már nem számított semmi, ha mondhatok ilyet, szívből, büszkeségből, és önmagamért úsztam. De nagyon jó volt.”

Mit jelent egy ilyen verseny, amikor valaki ennyi ideje kitartóan úszik és sportol? Laci számára mindenképpen önbecsülést, fantasztikus élményeket, és a legfontosabb dolgot, az egészséget. Sok versenyre szeretne még eljutni a kiváló sportember, akinek a legfőbb vágya, hogy lássa felnőni az unokáit, egészséges és mosolygós maradjon még nagyon-nagyon sok éven át.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor