Szentes

Eltűntek Szentesen a szelektív hulladékgyűjtő szigetek – “szemét egy ügy”

Valami bűzlik Szentesen… Néhány hete – mondhatni szinte bármi nemű figyelemfelkeltés nélkül – tűntek el a szelektív hulladékgyűjtő szigetek Szentesről.

Az elmúlt években, sőt évtizedekben arra tanították a számos zöld kitüntetéssel bíró várost, hogy szelektíven kell gyűjteni a szemetet. Földünk tisztaságának megóvása, természeti környezetünk védelme az emberek gondolkodásmódján is múlik – ezt tudta nagyon sok szentesi, aki e szerint is tett. Míg a kertes házaknál megmaradt a “sárga kuka” opció, úgy a társasházakban már nincs mód arra, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot. Pedig ez egyfajta könnyedség is volt a háztartások számára, hiszen kevesebb volt az általános hulladék, hiszen a papír vagy a pet palackok külön konténerbe kerültek.

Mi történik most? A Szentesi Hulladékudvarba ki lehet vinni… rohanó világban élünk. Meddig és hol gyűjtsük mindezeket egy társasházi lakásban? Hogy vigye ki rendszeresen a szétválogatva gyűjtött hulladékát egy nyugdíjas? Ha nincs autója valakinek, menjen kerékpárral?

Azt beszélik a városban, hogy állítólag azért alakult ez így, mert rontották a szigetek a városképet. Mások szerint több éve kötelezték a várost, hogy zárt rendszerben legyenek a szelektív telepek átalakítva. Mindkét állítás elgondolkodtató.

Mit hallunk mindig? A hulladék szállításhoz a városnak már semmi köze, nem az ő feladata… miért nem lehetett konszenzust kötni, tárgyalni, gondolkodni, megoldást keresni, társadalmi párbeszédet kezdeményezni? Ez munkával jár, ez tény. Egy felelős városvezetésnek a megoldást kell keresnie, nem pedig a kifogásokat, hiszen abból mindig van elég.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Nem szűnik meg a drámatagozat, hanem egy régóta szükségszerű fejlesztés történik!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor