Csongrád

Csongrádon tölti nyári szabadságát a világbajnoki ezüstérmes Kovács Marcell

Ugyan nem itt él, de imádja Csongrádot az a fiatalember, akit minden évben visszahúznak a gyökerei az Alföld ékkövébe. A kiváló sportoló a cs3.hu-nak nyilatkozva elmondta, mit szeret Csongrádban!

Pár napja érkezett haza a 14 éves Kovács Marci a csehországi Brnóban megrendezett 2023-as crossminton világbajnokságról. Az elnevezés a gyorstollaslabdát jelenti, ami a tollaslabda háló nélküli változata. 11 évesen ismerkedett meg ezzel a különleges sportággal és pár év elteltével már a világ legjobbjai közé tornázta fel magát, nem is akárhogy.

„A hagyományos tollaslabdával 10 évvel ezelőtt, óvodás koromban kezdtem el foglalkozni. Délutánonként átjártam az óvoda melletti sportiskolába, ahol később a tanulmányaimat folytattam. Ez már nem csak a játékot, hanem a versenyzést jelentette számomra. Nem tudom, mi volt az, ami magával ragadott, talán a játék szépsége, és eleganciája. Az első gyorstollas versenyemen, ami a 2019-es világbajnokság volt, ezüstérmes lettem a korcsoportomban, úgy, hogy gyakorlatilag edzeni sem volt lehetőségem, az idő szűkössége miatt. Aztán kimaradt két év a járvány miatt, de folyamatos edzések, felkészülés után 2022-ben, majd 2023-ban is ott tudtam lenni a világversenyen. A 2022. évben megrendezett világbajnokságon bronzéremmel térhettem haza” – mesélte Marcell.

Az idei évben 21 országból 460 versenyző érkezett a világbajnokságra, akik egyéni és páros kategóriában mérték össze a tudásukat. Párosban, az U18 korosztályban ezüstérmet szerzett, egyéniben U16-ban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ehhez a sportághoz, elengedhetetlen a megfelelő ütőerő, a gyorsaság, a taktika, az állóképesség és a kiemelkedő lábmunka. Marcit ennek ellenére csak a mérkőzések közötti hosszú várakozás tudja elfárasztani, azonban nemcsak örökmozgó, de kitűnő tanuló is. A tanév véget ért számára, azonban a versenyei nyáron is folytatódnak. Természetesen emellett neki is jár a megérdemelt pihenés.

„A szünidőm jelentős részét Csongrádon töltöm a nagyszüleimnél. Nem ott élek, de a gyökereim odakötnek. Nagyon szeretem ezt a várost, minden évben több hetet töltök ott. Az edzéstervemet is úgy állítom össze, hogy különböző helyszíneket jelölök meg és ott végzem az adott gyakorlatsort. Nagyon szép város, tiszta a levegő, jó helyek vannak és a nagyszüleim is mindenben segítenek és támogatnak a szüleim mellett. Mi egy nagyon összetartó család vagyunk, így nem is kérdés, hogy Csongrád nálam az első helyen szerepel” – mondta el a többszörös magyar és nemzetközi bajnok.

A tanulást ugyan mellőzi szeptemberig a nagyon fegyelmezett, ám rendkívül tehetséges fiatal fiú, viszont az edzések nála nem maradhatnak el. A cél természetesen a dobogó felső fokán állni a világbajnokságon, de ahhoz le kell győznie a riválisait. Remélhetőleg a következő év már az aranyat is meghozza számára, hiszen elképesztő, hogy ilyen fiatalon, már 3 világbajnokságon 4 érmet, és emellett további számtalan eredményt tudhat magáénak.

Hajrá Marcell, csak így tovább!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nem csak loptak, rongáltak is Csongrád külterületén a tolvajok

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni egy eltűnt csongrádi fiatalembert!

Szabó Viktor

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Szabó Viktor

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

Szabó Viktor

Féltékenységből, téglával vágtak homlokon egy férfit Csongrádon, majd ki is rabolták

Szabó Viktor

Csípőjén ment be, bokáján jött ki a villám, azóta csodás dolgok történnek a nővel, akit Csongrádon ért baleset

Szabó Viktor

Elveszett a diákod vagy személyid a KTN fesztiválon? Semmi gáz, irány a kormányablak busz!

Szabó Viktor

Csongrádon forgatott Badár Sándor

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább