Site icon Cs3.hu

Miniszteri elismerést kapott a csongrádiak kiváló oktatója

Pedagógus Nap alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Szabó Tamás, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója.

Az agrárszakképzés kiváló pedagógusai újabb és újabb generációkat nevelnek fel, és ezzel azt biztosítják, hogy a mindennapi kenyér a magyar családok asztalára kerüljön – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Pedagógus Nap alkalmából rendezett ünnepségen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A tárcavezető rámutatott, az Agrárminisztérium alá tartozó Agrárszakképzési Centrumok közel 4000 fős oktatói gárdája ugyanúgy magot vet, mint a gazdák. A tudást hinti a diákok fejébe, és ez a tudás olyan lehetőség a jövőre nézve, ami semmi mással össze nem hasonlítható. Egy pedagógus több generáció életét határozhatja meg, a diákok felnéznek rájuk, ez adja óriási felelősségüket is. A katedrán elhangzó és az osztálytermen kívüli tanítások ugyanolyan fontosak. Öt-hat-hét-nyolc évtizedre előre készítik fel a tanárok a gyerekeket, és arra is fel kell hívniuk a figyelmüket, hogy a tanulás egész életen át tart, szögezte le Nagy István. Hozzátette: az agrárium rendkívül gyorsan változik, a jövő agrárszakembereinek meg kell tanulniuk nyitottnak lenni. Az Agrárminisztériumnak, mint fenntartónak, a felelőssége, hogy megteremtse az ehhez szükséges infrastrukturális hátteret – számolt be az eseményről a kormany.hu.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a fiatalok élnek is az agrárszakképzések adta lehetőségekkel. 2019 óta folyamatosan emelkedik az Agrárminisztérium fenntartásában működő intézményekbe beiratkozó tanulók létszáma. A fiatalok megértették, hogy a kihívás óriási, ennek ellenére az agráriumban dolgozni biztos befektetés, hiszen enni és inni mindig kell, hangsúlyozta.

Az Agrárminisztérium idén is Nagyváthy János Díjjal, Tessedik Sámuel Díjjal, OTDK Agrártudományi Különdíjjal és elismerő oklevelekkel díjazta az agrárszakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusokat. Nagy István kiemelte: a hétköznapok normalitását köszönhetjük a pedagógusoknak, amiért nem lehetünk elég hálásak.

Szabó Tamás, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója részére, kimagasló szakmai munkájáért, tanulóinak kimagasló versenyfelkészítéséért vehette át az elismerést.

A pedagógusnak Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese is gratulált.

Exit mobile version