Csongrád Szentes

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Mindig tudtuk, hogy Csongrád és Szentes a VILÁG legjobb helyei! És most az is kiderült, hogy nálunk a legolcsóbb gyógyfürdőzni az országban.

A Termál Online készített egy felmérést, amiben összegyűjtötték Magyarország legolcsóbb gyógyfürdőit. Fontos megjegyezni, hogy kifejezetten a gyógyfürdő minősítéssel rendelkező helyeket vették sorra. A gyógyvízzel rendelkező fürdő nem azonos a gyógyfürdővel!

A Szentesi Gyógyfürdő 2000 forintért kínálja felnőtt belépőt, míg egy diáknak 1500 forintjába kerül a belépés. A szentesi Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház hat különböző hőmérsékletű medencével, termálvízzel és gyógykezelésekkel várja a gyógyulni, pihenni vágyókat. A fürdőben egy nyitott udvari gyógymedence, a belső “török” kupola alatt pedig öt különböző hőmérsékletű medence található.

A termálkutak 1593 és 3250 méter közötti talpmélységgel rendelkeznek, az összes kút hőfoka 60 fok feletti, 23 kút vize 90 fok feletti kifolyású. A település egyetlen gyógyvízzé minősített hévízkútja biztosítja a kórház gyógy és termálvíz ellátását. Az alkáli hidrogén-karbonátos, fluoridos, meleg víz jól alkalmazható ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére.

A Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda 2200 forintot kér el egy felnőtt vendégtől, diákoknak (25 éves korig) és nyugdíjasoknak pedig 1800 forint a behopp. Az intézmény 2012. május 10-e óta működik hivatalosan gyógyfürdőként.

Csongrád megye egyik legszebb fekvésű, családias hangulatú fürdője különböző hőfokú fedett és nyitott medencékkel, játszóházzal, szaunaparkkal és gyógyászattal igyekszik minden pihenni, sportolni és gyógyulni vágyó igényeit kielégíteni. Lágy, közepes oldott anyag tartalmú, nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos termálvize alkalmas mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati betegségek és idegi kimerültség csökkentésére.

A Csongrádi Gyógyfürdő szabadtéri 35-38°C-os élménymedencéje összeköttetésben áll a beltéri gyógyvizes wellness medencével. A 2 részre osztható élménymedence vízsugárral, masszázzsal, sodró folyosóval és nyakzuhannyal igyekszik ellazítani a vendégeket. Az úszómedence 1 méterről fokozatosan mélyül, míg el nem éri a 2 métert. A téli időszakban is üzemelő, fedetlen medence több, mint 60 éve épült és 2015-ben újították fel, az úszómedence így szinte történelmi építménynek számít.

A szabadtéri pancsoló medence mini csúszdájával kellemes időtöltés a kisgyerekes családok számára, mellőle rálátni a gyerekeknek kialakított játszótérre is. A fürdő a medencék mellett egyéb szabadidős tevékenységeket is kínál, mint például az óriás sakk, a lengőteke, vagy az anakonda csúszda.

A beltéri 35°C-os gyógyvizes medencékben a vendégek ellazulhatnak és élvezhetik a gyógyvíz stresszoldó hatását. A tanmedencében heti rendszerességgel babaúszás és vízi torna kerül megrendezésre.

Fotók: szentes.hu / Csongrádi Gyógyfürdő közösségi oldala- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor

Bizonyítványt kaptak a jövő távközlési szakemberei

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Elapadt a Tisza Szentesen

Szabó Viktor

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor