Site icon Cs3.hu

Rétvári Bence: a baloldal továbbra is akadályozza a pedagógusok béremelését

Budapest, 2023. május 2. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar baloldal még mindig az uniós források Magyarországra érkezése ellen dolgozik, ezzel akadályozza a pedagógusok béremelését – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón.

A politikus közölte, ha a baloldal támogatná, hogy megérkezzenek az uniós források hazánkba, akkor már másnaptól átlagosan 561 ezer forintos szintre emelkedhetne a pedagógusok bére.

“Sajnos a mai napon sem hallottunk semmilyen garanciát a baloldali politikusoktól, hogy megváltoztatják az eddigi politizálásukat, és nem a pedagógusok ellen, hanem az érdekükben fognak politizálni” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: a baloldalt kisstílű politikai pártérdek vezérli.

Közölte azt is, hogy a szerdai egyeztetés egy hónapok óta tartó tárgyalási folyamat 19. állomása volt. Elmondása szerint a találkozón az összes parlamenti párt valamennyi kérdésére és felvetésére válaszoltak a kormány képviselői. Várták a pártok szövegszerű javaslatait is az új pedagógus életpályatörvény kapcsán, ilyen azonban csak a Mi Hazánktól érkezett – tette hozzá.

Rétvári Bence kitért arra, hogy az uniós források beérkezésekor 20 százalék fölötti béremelés valósulhat meg a pedagógusok körében, amelyet januárig visszamenőleges hatállyal fizetnek ki. A jövő évben további 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos béremelésre készülnek, ami azt jelenti, hogy 800 ezer forint közül alakulhat a pedagógusok bére 2025-től.

Exit mobile version