Site icon Cs3.hu

Óvodás olimpikonok lepték el az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot

A legkisebbek is olimpikonnak érezhették magukat május második hetében Ópusztaszeren, ahol immáron 2. alkalommal rendezték meg az Ovi Olimpiát.

„Sportoljunk, mozogjunk együtt! Erre fektettük a hangsúlyt, amikor felmerült annak a gondolata, hogy rendezzük olimpiát az óvodásainknak. Legyen ez egy családi nap, egy gyermeknap, ahol mindannyian együtt lehetünk és a mozgás kerül előtérbe. Így született meg az Ovi Olimpia elnevezés, amelyet második alkalommal rendeztünk meg 2023. május második hetében. Az elsőnek is nagy sikere volt, de több év kimaradt a vírus helyzet miatt. Akkor már tudtunk tapasztalatokat gyűjteni, hogy a következő egy még szélesebb körű egész napos esemény legyen”- mondta el Búzáné Huszka Ildikó, a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgató helyettes óvoda vezetője.

A nagyszabású rendezvényt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén rendezték meg, Ópusztaszer polgármesterének Makra József közbenjárásának köszönhetően. Kertész Péter a Nemzeti Park igazgatója is támogatta a kezdeményezést a helyszín ingyenes biztosításával.

A reggeli órákban transzparensekkel, zászlókkal, csatakiáltással vonultak be a győztesek zenéjére az Ópusztaszeri, Baksi és Tömörkényi telephely óvodásai és dolgozói. Játékos formában elevenedtek meg az olimpiai sportágak az óvónénik és az óvóbácsi leleményességének köszönhetően. Miközben a szülők a gyerkőcöknek szurkoltak elérkezett a felnőttek és gyerekek közös megmérettetése. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki gyerek volt. Együtt egymásért versenyeztek, közben jókat nevettek, de senki sem adta fel, pedig nem az erőpróba volt a fő cél. Az együttlét a kapcsolatok építése a közösségformálás a közös élmények jelentették az igazi győzelmet.

A gyerekek boldogan vehették át a kupát, amelyet pet palackból készítettek az újrahasznosítás és környezettudatosság jegyében. Emellett mindenki aranyérmet kapott, hiszen ennek a napnak csak győztesei lehettek. Az összetartozás, az együttjátszás öröme, amikor anya és apa a gyereknek szurkol, érte izgul majd együtt küzdenek és boldogan érnek célba. Amire senki sem számított az a szülők közötti megmérettetés volt. A települések egymással versenyeztek apukák és anyukák vegyesen. Nem kérdés, hogy a leghangosabb szurkolói tábort a gyerekek alkották. Semmi sem pótolhatja ezeket a pillanatokat, hiszen együtt van a család az intézmény és csak pozitív élmények érik az apróságokat.

„Fantasztikusan éreztük magunkat. Mi magunk sem tudtuk kinek szurkoljunk, így mindenkit buzdítottunk. A szülők együtt élték meg a gyerekekkel a vetélkedés örömét. Három település volt egy helyen egy időben és egymásért. Az idő is kegyes volt így igazán semmi sem akadályozta meg ennek a napnak a sikerét. Minden ilyen esemény visszajelzés számunkra, hogy mennyire fontos a családokkal való kapcsolattartás, és a mozgásnak milyen összetartó ereje van. Ez egy újszerű rendezvény volt ahol bár nincsenek külön győztesek, viszont mindenki annak érezheti magát. Mindig próbálunk megújulni, segíteni a családokat és nagy örömünkre szolgál, hogy ehhez mindig kapunk segítséget. A gyerekek hihetetlen örömmel vették át a kupát az érmeket, és nagyon büszkén mutogatták.” – mondta Búzáné Huszka Ildikó az óvodák vezetője.

A sportolásban elfáradt családok levezetésként bejárhatták a Csillagösvényt, amelyet Gergely Gábor tulajdonosnak köszönhetően szintén ingyenesen látogathattak. A helyszín az Ovi Olimpia esetében minden évben változik, így a következő olimpia „rendezői joga” egyelőre még titok marad.

Exit mobile version