Site icon Cs3.hu

Március végéig lehet pályázni a “Kerékpárral 7 határon át” program forrásaira

Man On Bike Bicycle Cycling In Green Summer Sunny Park

Young Man On Bike Bicycle Cycling In Green Summer Sunny Park

Az Építési és Közlekedési Minisztérium háttérintézményének a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft-nek szervezésében a Kerékpárral 7 határon át elnevezésű pályázat idén is lehetőséget teremt határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához. A pályázók a programban akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A fenntartható és egészséges közlekedés népszerűsítése érdekében a pályázók lehetőséget kapnak akár 700 000 forint vissza nem térítendő támogatásra kerékpáros rendezvények megszervezéséhez.

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat célja, hogy bemutassa a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeit. 2023-ban, – annak érdekében, hogy minél többen megismerkedhessenek ezekkel, – 30 millió forintos keretösszegből valósulnak meg biciklis túraprogramok.

A cél a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése, és a biztonságos közlekedésre nevelés, gyakorlati kerékpárhasználati ismeretek megszerzése, valamint a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztése.

A pályázatot 2023. március 31-ig nyújthatják be a hazai és határon túli egyesületek, alapítványok, önkormányzatok vagy intézményeik a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. honlapján: https://www.kti.hu/7hataron/

A nyerteseket májusban értesítik, a támogatást az október végéig megvalósuló kerékpártúrák után folyósítják. Az eseménysorozat gazdagítja a kerékpáros természetjárók programkínálatát, és a vezetett túrákon biztonságos közegben kapcsolódhatnak ki azok is, akik csak most kezdenek barátkozni a hazai biciklis hálózattal. A program a határmenti tájak és települések felfedezésére is lehetőséget ad.

Exit mobile version