Sport

Csercseszov: az a feladatom, hogy jövőre a BL-ben jussunk nyolcaddöntőig

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző büszke a Ferencváros által megtett útra, amely a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjéig vezetett, jövőre pedig a Bajnokok Ligájában szeretné legalább ilyen messzire vezetni a csapatot.

    “Először is büszkének kell lennünk arra az útra, melyet megtettünk, mert ez egy hosszú menetelés volt. Ez volt a 16. meccsünk a nemzetközi porondon. Európába visszahoztuk a magyar futballt, a szurkolóink pedig ismét megmutatták, hogy ők a legjobbak Európában, ez a legfontosabb” – értékelte az MTI kérésére a nemzetközi kupaszereplést az orosz szakember. “Most az elemzésen a sor. Az én munkám az, hogy jövőre ne az Európa-ligában, hanem a Bajnokok Ligájában jussunk el a nyolcaddöntőig”.
    Csercseszov szerint az ilyen párharcok megnyeréséhez a Ferencvárosnak minden területen előre kell lépnie egyénileg és csapat szinten is, de a legfontosabbnak azt tartotta, hogy a játékosai egészségesek legyenek. Ezzel arra utalt, hogy öten sérülés miatt nem álltak a rendelkezésére a Bayer Leverkusen ellen, ráadásul Henry Wingo is korán kidőlt a visszavágón.
    “Korábban Vécsei, vagy éppen Tokmac is csereként tudott eredményes lenni és sokat lendíteni a csapat játékán, de ezúttal hat játékosunk hiányzott, így nem lehetett érdemben belenyúlni a meccsbe, hogy megváltoztassuk annak menetét” – fogalmazott a magyar bajnok mestere, aki a találkozó kapcsán azt mondta, a korán bekapott gól ellenére nem dőlt el a párharc, mert utána voltak helyzetei és kapufája is az FTC-nek, de ezúttal a jobb eredmény eléréséhez hiányzott egy kis szerencse és a hatékonyság a befejezéseknél.

A ferencvárosi Adama Traoré és Jeremie Frimpong, a német csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjében játszott Ferencváros – Bayer Leverkusen visszavágó mérkõzésen a Puskás Arénában. Fotó: Koszticsák Szilárd


    Kollégája, Xabi Alonso arról beszélt az újabb 2-0-s siker után, hogy elégedett az eredménnyel, de az első, nagyon korai gól sokat segített a csapatának.
    “Az első félidőben volt tíz perc, amikor passzívak voltunk védekezésben, ebből voltak helyzetei az ellenfélnek. A szünetben azt kértem, ne engedjük vissza a meccsbe a Ferencvárost, mert egy gól teljesen megváltoztathatja a találkozó lefolyását” – mondta a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok tréner, aki a folytatásban jobb helyzetkihasználást remél a csapatától.
    A döntő kapcsán úgy fogalmazott, egyelőre nem szeretne róla beszélni, azt ki kell érdemelni, hogy ide visszatérhessenek, annak viszont örül, hogy megvan a lehetőségük rá.
    “Lenyűgöző ez a stadion, a pálya pedig egészen kiváló minőségű, jó lenne ide visszatérni” – összegzett Xabi Alonso, aki együttese legjobbjának az első gólt szerző Moussa Diabyt tartotta.
    A második számú európai kupasorozat negyed- és elődöntőjének sorsolását pénteken 13 órától tartják, míg a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

MTI, fotó: Íllyés Tibor



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább