Vélemény

Moderari: Cлава Україні!

„Dicsőség Ukrajnának!” kántálják a haladárok, miközben a háború orosz áldozatait számolják borzongó örömmel.

A háború ukrán áldozatairól kevesebb szó hallatszik, néha lehet csak elcsípni egy-egy őszintének tűnő híradást: bizonyosnak tűnik mégis, hogy ők is elkeserítően sokan vannak.

Ezért kétségbe ejt, ahogyan a magyar sajtó balliberális része még mindig a magyar háborús részvételt hiányolja; ahogyan a levitézlett, sokszorosan megbukott gazemberek gátlástalanul gyalázzák a háborúból erős igyekezettel kívül maradó kormányt.

A „szövetséges” országok vezetőinek, diplomatáinak nyilatkozatai, – amelyek minden elképzelhető módon igyekeznek nyomást gyakorolni a magyar háborús részvétel kikényszerítése érdekében – haraggal és csalódottsággal töltenek el. Ha valamire való szövetségeseink lennének, nem akarnának a vesztünkbe hajtani bennünket.

Sokat látott, sokszor megvezetett, sokszor későn eszmélő emberként én csak egyetlen dologban vagyok biztos: minden halott, minden megcsonkított túlélő, minden özvegy, minden árva gyermek az emberiség közös vesztesége, tekintet nélkül azok nemzetiségére.

E bizonyosságon túl csak kérdéseim vannak:

Nem haltak még meg elegen? Hány lerombolt város, hány ártatlan áldozat kell még, hogy a NATO vezetői, az európai országok vezetői végre azt mondják, hogy ezt a vérontást most már meg kell állítani?

Bármi is a válasz a kérdéseimre, az bizonyos, hogy magyarként nem kívánok részt venni a két nagy szláv nép testvérháborújában. Sem személyesen, sem fegyverek átadásával, sem semmilyen egyéb módon. A családomból éppen elég férfinak fogyott el az élete az ukrán hómezőkön.

Szóval kívánok-e dicsőséget Ukrajnának?

Ha választhatok, akkor inkább békét és nyugalmat kívánnék nekik!

Все, що я хочу, – це мир та спокій !

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gajdics Ottó: Gyurcsány Rákosi legjobb tanítványa

tk_arpad

Fricz Tamás: Az eltűnt ellenzék nyomában

tk_arpad

Pilhál Tamás: Keresztapa elmeséli, ki a korrupt

tk_arpad

Hámori Tamás: Még mindig akkumulátorgyár.

Pászti Dániel

Deák Dániel: Egész eddig a szankciók mellett kampányolt a dollármédia

tk_arpad

Kötter Tamás: Legfeljebb Brüsszel reményei lehettek!

tk_arpad

Kohán Mátyás: Üzentek az ellenzéknek Jászberényből, csókolom

tk_arpad

Moderari: Nem értem …

tk_arpad

Magyar Nemzet: Harmincéves trendet tört meg a Fidesz–KDNP Pesterzsébeten

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább