Vélemény

Moderari: Cлава Україні!

„Dicsőség Ukrajnának!” kántálják a haladárok, miközben a háború orosz áldozatait számolják borzongó örömmel.

A háború ukrán áldozatairól kevesebb szó hallatszik, néha lehet csak elcsípni egy-egy őszintének tűnő híradást: bizonyosnak tűnik mégis, hogy ők is elkeserítően sokan vannak.

Ezért kétségbe ejt, ahogyan a magyar sajtó balliberális része még mindig a magyar háborús részvételt hiányolja; ahogyan a levitézlett, sokszorosan megbukott gazemberek gátlástalanul gyalázzák a háborúból erős igyekezettel kívül maradó kormányt.

A „szövetséges” országok vezetőinek, diplomatáinak nyilatkozatai, – amelyek minden elképzelhető módon igyekeznek nyomást gyakorolni a magyar háborús részvétel kikényszerítése érdekében – haraggal és csalódottsággal töltenek el. Ha valamire való szövetségeseink lennének, nem akarnának a vesztünkbe hajtani bennünket.

Sokat látott, sokszor megvezetett, sokszor későn eszmélő emberként én csak egyetlen dologban vagyok biztos: minden halott, minden megcsonkított túlélő, minden özvegy, minden árva gyermek az emberiség közös vesztesége, tekintet nélkül azok nemzetiségére.

E bizonyosságon túl csak kérdéseim vannak:

Nem haltak még meg elegen? Hány lerombolt város, hány ártatlan áldozat kell még, hogy a NATO vezetői, az európai országok vezetői végre azt mondják, hogy ezt a vérontást most már meg kell állítani?

Bármi is a válasz a kérdéseimre, az bizonyos, hogy magyarként nem kívánok részt venni a két nagy szláv nép testvérháborújában. Sem személyesen, sem fegyverek átadásával, sem semmilyen egyéb módon. A családomból éppen elég férfinak fogyott el az élete az ukrán hómezőkön.

Szóval kívánok-e dicsőséget Ukrajnának?

Ha választhatok, akkor inkább békét és nyugalmat kívánnék nekik!

Все, що я хочу, – це мир та спокій !- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

András: Elfogyott a levegő a polgármester körül

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább