Site icon Cs3.hu

Esőt is hoz a hétvégén érkező hidegfront

Moody landscape with dark stormy clouds with falling heavy downpour shower rain over distant town

Moody landscape with dark stormy clouds with falling heavy downpour shower rain over distant town

Nem csak lehűlésre, esőre is számítani kell a hétvégén érkező hidegfront nyomán – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

    Pénteken többórás napsütés várható, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb néhol fordulhat elő csapadék, majd délutántól északon, északnyugaton, valamint a keleti határszélen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél nagy területen lesz élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A minimumok 15 és 21, a maximumok 32 és 37 fok között alakulnak.
    Szombaton érkezik a markáns hidegfront, amelynek nyomán nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A front érkezése előtt délelőtt a keleti megyékben süthet ki több órára a nap, illetve a felhőzet csökkenését követően Nyugat-Magyarországon lehet némi napsütés. A légmozgás élénk, erős, zivatarokban viharos lehet. A hajnali 16-22 fokról többnyire 26-34 fokig melegszik fel a levegő, de Nyugat-Magyarországon néhol ennél pár fokkal kevesebb is lehet.
    Vasárnap a keleti területeken még többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, másutt többórás napsütés várható. Sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a csúcsérték 22 és 28 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

MTI

Exit mobile version