Vélemény

Moderari: Süddeutsche-kommentár

A vágyhazudozó az a típus, aki addig meséli embertársainak a képzeletében élő alternatív valóság fordulatait, míg azon nem kapja magát, hogy azok vele – és esetleg másokkal – a valóságban is megtörténnek.

Így járt a Süddeutsche Zeitung hasábjain Catherine Kahlweit, aki Bécsből szakérti a budapesti történéseket. Az elemzésben nagy tüntetésekről, növekvő társadalmi elégedetlenségről, emelkedő benzinárakról (!?), növekvő megélhetési költségekről, az infláció gerjesztette dühről lehet olvasni.

Mintha a HVG-t, vagy az örök kedvenc 444.hu-t látnám.

A külföldi újságíróknak, köztük Catherine Kahlweit-nek jobb a sora, mint a magyar sorstársainak. Ő nem fog lebukni az olvasói előtt, mert a közönségének halványlila gőze nincs a magyar állapotokról. Szerintem különösebben nem is érdekli őket.

Miért foglalkoznak velünk mégis ennyit?

Arra jutottam, hogy a nyugati közvélemény megdolgozásának csak egy várható haszna van.

Az európai politikai elit pontosan tisztában van vele, hogy a szankciós döntések a télen súlyos nélkülözést fognak okozni az Európai Unióban. Azt is pontosan látják, hogy Orbán Viktor különutas külpolitikája miatt Magyarországon nem fordulhat elő olyan, hogy az ipar leáll, illetve a lakosság nem tud mivel fűteni.

Erre az esetre azt kell eladni, hogy a magyarok ugyan nem fagyoskodnak, de mégis rossz nekik, mert csúnya, gonosz diktatúrában élnek, és még az LMBQ jogok sincsenek teljes biztonságban.

A médiában a szorgos propagandisták pedig szövik a meséjüket a fokozódó elégedetlenségről, a magyar viszonyok tarthatatlanságáról. A magyarokra mutogatnak, miközben a szép és kényelmes életük lassan, de egyre biztosabban hull darabokra.

Elolvasva ezeket a véleménycikkeket Horatius Ars poetica-ja jutott eszembe:

 „Míg gyönyörűségért írsz, messze ne járj a valótól,
és ne akarja meséd, hogy higgyünk el neki bármit.”- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

András: Elfogyott a levegő a polgármester körül

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább