Térség

Struccfarmmal álcázott indiaikender-ültetvényt számoltak föl a rendőrök Csongrád-Csanád megyében

Egy struccfarmmal álcázott, 1680 tövet számláló indiaikender-ültetvényt számoltak föl a rendőrök Csongrád-Csanád megyében, a szomszédos tanyán csaknem kilenc kiló, már leszüretelt növényi törmeléket is találtak – közölte a rendőrség a honlapján pénteken.

    A rendőrök szerdán egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében. Az egyik helyszín egy 41 éves férfi, valamint élettársa, egy 34 éves nő és a páros barátja, egy szintén 34 éves féri által – feltehetően álcázásként üzemeltetett – struccfarm működött, ahol közvetlenül a madarak kifutója mellett alakítottak ki indiaikender-ültetvényt. Itt 1630 különböző fejelttségű kendernövényt találtak.
    A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt termék csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm növényi törmeléket foglaltak le, melyben a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a kábítószer jelenlétét.
    A több mint 8 kilogramm marihuána feketepiaci értéke mintegy 22 millió forint, a több mint 1600 tő leszüretelése után pedig a gyanúsítottak további 80 kilogramm marihuánára tehettek volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.
    A gyanú szerint a trió az előállított kábítószert saját vevői körének értékesítette, a tevékenységet pedig az élettársak 12 éves kislánya jelenlétében végezték.
    A rendőrök mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, ellenük – őrizetbevételük mellett – jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének gyanúja miatt indult eljárás, kezdeményezik letartóztatásukat, s tulajdonukban lévő hat ingatlant is zár alá vették.

MTI, Fotó: police.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor