Csongrád

Dömötör Csaba: a legfontosabb cél a béke és a magyar emberek biztonsága

A legfontosabb cél a béke és a magyar emberek biztonságának megőrzése – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Csongrádon.

    Dömötör Csaba egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a választások tétje, hogy ezután is olyan kormánya lesz-e Magyarországnak, amely képes megőrizni az ország biztonságát.
    Hozzátette: tizenkét év eredményeit tehetjük kockára; a biztonság alapvető feltétele annak, hogy folytatódni tudjon az országépítés időszaka.
    Az államtitkár rámutatott, mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország kimaradjon a katonai konfliktusból.
    “Politikai ellenfeleink ezt nem így gondolják, fegyvereket, katonákat küldenének a hadszíntérre, és olyan szankciókat támogatnak, melyek húsba vágók Magyarország számára. Például elzárnák a gázcsapot” – mondta Dömötör Csaba.
    Úgy fogalmazott, nem tudja, hogy politikai izgágaságból javasolnak ilyeneket, vagy csupán azért, mert mindent tagadnak és elleneznek, ami a kormánytól érkezik, vagy esetleg mások elvárásaihoz igazítják a politikájukat.
    “Jó pár év eltelt, de az változatlan: a baloldali politika éppúgy veszélyes, mint 2010 előtt volt” – hangsúlyozta az államtitkár.
    Dömötör Csaba arra biztatott mindenkit, hogy vegyen részt az április 3-ai országgyűlési választásokon.
    Kiemelte, az elmúlt években sok nehézséggel kellett szembenézni. A kormányzás elején gazdasági válságkezeléssel kellett foglalkozni, utána volt árvíz, migrációs hullám, járvány, most pedig a határainktól alig több mint 200 kilométerre rakéták csapódnak be. Ennek ellenére a 2010 óta eltelt periódus a gyarapodás időszaka volt – szögezte le a politikus.
    Elmondta, Csongrádon a munkanélküliség 8,4-ről 1 százalék közelébe csökkent. A gyarapodás a helyi fejlesztéseken keresztül is tetten érhető: megújult a csongrádi alkotótelep épülete, a szentesi kórház szülészete, amely családbaráttá is alakult, megtörtént a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium épületének energetikai korszerűsítése, elkészült az M5-ös autópálya csengelei csomópontja. A Magyar falu program keretében felújították számos környező település útjait – tette hozzá. A politikus a folyamatban lévő fejlesztések között említette a csongrádi kézilabdacsarnok építését.
    Dömötör Csaba kifejtette: Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Csongrád-Csanád megye 3-as számú választókerületében komoly tapasztalatokkal bíró politikus. Folyamatosan dolgozik a térségért, mindent megtesz azért, hogy a környék tartósan a nyertesek között legyen. Nem sértegeti a vidékieket, hanem dolgozik értük – közölte.
    Az államtitkár hangsúlyozta, Farkas Sándor rászolgált a bizalomra. Nem véletlen, hogy a térségben élők többször is képviselőjükké választották, Csongrádon a legutóbbi országgyűlési választáson 54-55 százalék támogatta őt – mondta a politikus.

MTI- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

Szabó Viktor

Falat bontva törtek be egy csongrádi kisboltba

Szabó Viktor

Blikk: Jó mulatság, férfimunka – Nagyot Villan-tóttak az erős emberek Csongrádon

Szabó Viktor

Hajvasalót lopott egy csongrádi fiatal, bíróság elé áll

Szabó Viktor

Másodfokú riasztást adtak ki, érkeznek a viharok Szentes és Csongrád környékére is!

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor