Csongrád

Dömötör Csaba: a legfontosabb cél a béke és a magyar emberek biztonsága

A legfontosabb cél a béke és a magyar emberek biztonságának megőrzése – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Csongrádon.

    Dömötör Csaba egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a választások tétje, hogy ezután is olyan kormánya lesz-e Magyarországnak, amely képes megőrizni az ország biztonságát.
    Hozzátette: tizenkét év eredményeit tehetjük kockára; a biztonság alapvető feltétele annak, hogy folytatódni tudjon az országépítés időszaka.
    Az államtitkár rámutatott, mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország kimaradjon a katonai konfliktusból.
    “Politikai ellenfeleink ezt nem így gondolják, fegyvereket, katonákat küldenének a hadszíntérre, és olyan szankciókat támogatnak, melyek húsba vágók Magyarország számára. Például elzárnák a gázcsapot” – mondta Dömötör Csaba.
    Úgy fogalmazott, nem tudja, hogy politikai izgágaságból javasolnak ilyeneket, vagy csupán azért, mert mindent tagadnak és elleneznek, ami a kormánytól érkezik, vagy esetleg mások elvárásaihoz igazítják a politikájukat.
    “Jó pár év eltelt, de az változatlan: a baloldali politika éppúgy veszélyes, mint 2010 előtt volt” – hangsúlyozta az államtitkár.
    Dömötör Csaba arra biztatott mindenkit, hogy vegyen részt az április 3-ai országgyűlési választásokon.
    Kiemelte, az elmúlt években sok nehézséggel kellett szembenézni. A kormányzás elején gazdasági válságkezeléssel kellett foglalkozni, utána volt árvíz, migrációs hullám, járvány, most pedig a határainktól alig több mint 200 kilométerre rakéták csapódnak be. Ennek ellenére a 2010 óta eltelt periódus a gyarapodás időszaka volt – szögezte le a politikus.
    Elmondta, Csongrádon a munkanélküliség 8,4-ről 1 százalék közelébe csökkent. A gyarapodás a helyi fejlesztéseken keresztül is tetten érhető: megújult a csongrádi alkotótelep épülete, a szentesi kórház szülészete, amely családbaráttá is alakult, megtörtént a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium épületének energetikai korszerűsítése, elkészült az M5-ös autópálya csengelei csomópontja. A Magyar falu program keretében felújították számos környező település útjait – tette hozzá. A politikus a folyamatban lévő fejlesztések között említette a csongrádi kézilabdacsarnok építését.
    Dömötör Csaba kifejtette: Farkas Sándor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Csongrád-Csanád megye 3-as számú választókerületében komoly tapasztalatokkal bíró politikus. Folyamatosan dolgozik a térségért, mindent megtesz azért, hogy a környék tartósan a nyertesek között legyen. Nem sértegeti a vidékieket, hanem dolgozik értük – közölte.
    Az államtitkár hangsúlyozta, Farkas Sándor rászolgált a bizalomra. Nem véletlen, hogy a térségben élők többször is képviselőjükké választották, Csongrádon a legutóbbi országgyűlési választáson 54-55 százalék támogatta őt – mondta a politikus.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kozma Orsival kezdődik szombaton a Csongrádi Advent

tk_arpad

Eltűnés miatt keresnek a csongrádi rendőrök egy 16 éves lányt

tk_arpad

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

2023. januárjában indulhat a duális képzés Csongrádon az Alföldi Agrárszakképzési Centrumban

tk_arpad

Közmeghallgatás Csongrádon

cs3_admin

Szombaton Újbor Fesztivál Csongrádon

tk_arpad

Tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság miatt állt bíróság elé egy csongrádi férfi – a holttest azóta sem került elő

tk_arpad

Megújultak a csongrádi belváros halászházai

tk_arpad

Egy csongrádi pár lopott pénzből fizetett a kibérelt apartmanért

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább