Site icon Cs3.hu

Ferenc pápa is támogatja a koronavírus miatt árván maradt magyar gyerekeket

Rendkívüli ajándékkal támogatja a közmédia tízéves jótékonysági kampányát Ferenc pápa, ugyanis egy Szent József-szobrot küld, hogy annak elárverezésével segítse a műsor idei támogatottjait, a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket – jelentette be Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója.

Az eucharisztikus kongresszus alatt az a megtiszteltetés érte, hogy együtt utazott Ferenc pápával, akitől később levélben kérte, támogassa a jótékonysági műsort és az alapítványt.

Tegnap reggel megérkezett a válasz, amely szerint Ferenc pápa nagy szeretettel csatlakozik a műsorhoz és küldeni fog egy gyönyörű Szent József-szobrot, amit majd elárverezhetünk

– mondta el Siklósi Beatrix a műsorban. A szobor azt ábrázolja, Szent József hogyan tanítja az ácsmesterségre a kis Jézust. A közmédia ezzel az ajándékkal szeretne hozzájárulni az alapítvány munkájához.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy március végén, április elején már nap mint nap hallottak olyan tragédiákról, amikor fiatal szülők hunytak el és kicsi gyerekek maradtak árván. Ezért úgy érezték, hogy külön alapítványt hoznak létre, hogy támogatni tudják a gyerekeket.

Fotó: Wikipedia

Exit mobile version