Csengele Térség

Átadták az M5-ös autópálya csengelei csomópontját

Régóta esedékes adósságot sikerült törleszteni azzal, hogy közúti kapcsolat épült az M5-ös autópálya csengelei pihenőjéhez – hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az autópálya csengelei csomópontjának szombati átadásán.

     Azt mondta, az M5-ös autópálya mintegy másfél évtizede ért el Szegedig, a csengeleieknek azonban a néhány száz méter helyett az egyik irányba 17, a másik irányba 23 kilométert kellett autózniuk, hogy elérhessék a településük mellett elhaladó sztrádát. A néhány száz méteres útszakasz megépítésének köszönhetően javulnak a Csengelén és a környező településeken élők életkörülményei – közölte a politikus.
    Az autópálya-csatlakozás elkészülte illeszkedik a kormány céljához, hogy vidéken is hasonló közszolgáltatások legyenek elérhetők mint a nagyobb településeken. A kormány azért indította el a Magyar falu programot, hogy a kistelepüléseken is megvalósulhassanak azok a tervek, melyeket a helyben élők fontosnak tartanak – hangsúlyozta a miniszter.
    Gulyás Gergely kitért arra, 2010 áprilisában 14 megyeszékhely volt elérhető közvetlenül a gyorsforgalmi-úthálózatról. Az elmúlt években ehhez csatlakozott Szolnok, Eger, Salgótarján is, és csupán néhány kilométer hiányzik Kaposvár és Békéscsaba esetében, a tervek szerint 2025-ig valamennyi megyeszékhely elérhető lesz a gyorsforgalmi-úthálózatról.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kifejtette, az autópálya-csatlakozás elkészülte a csengeleiek mellett a Pusztaszeren, Tömörkényen és Csanyteleken, és a szomszédos Bács-Kiskun megye közeli településein élők számára is könnyebbé teszi a sztráda elérését.
    A közlekedési kapcsolatok javulása segíti a térség gazdasági fejlődését is – közölte az Agrárminisztérium parlamenti államtitkári posztját is betöltő politikus, és a Magyar falu programot az utóbbi száz év legsikeresebb vidékfejlesztési kezdeményezésének nevezte. A kistelepüléseken elindult fejlesztések, beruházások a kormány programja nélkül nem valósulhattak volna meg – tette hozzá.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor