Csongrád

Csongrádi sikerek az első online Fitkid Európa Kupán

Az első online Fitkid Európa Kupára két csongrádi egyesület versenyzői is kijutottak, ahol előkelő helyen végeztek több korcsoportban is.

Az első fitnesz versenyeket nem is olyan régen, 1984-ben rendezték meg az Egyesült Államokban, ez volt a fitkid elődje. Magyarországon 1997-ben volt az első fitkid versenyt. Az az óta eltelt időszak alatt Európát is meghódította ez a sportág és nagy népszerűségnek örvend nem csak a lányok, hanem egyre inkább a fiúk körében is. Nem is véletlen, hogy Csongrádon nem csak egy egyesület keretein belül foglalkoztatják és készítik fel a versenyzőket a rangos megmérettetésre, minden év őszén, ami nem más, mint a Fit Kid Európa Kupa. Az idei év versenyét rendhagyó formában rendezték meg, amelyre a versenysorozat történetében még nem volt példa. Online keretek között mérték össze tudásukat a sportolók, amelyre nem kisebb izgalommal készültek, mint egy élőben megrendezett kupára. A részvétel, mint mindig, most is minősítéshez kötött volt, amelyre két csongrádi egyesület versenyzői is kijutottak és szép eredményeket értek el. A Csongrád Fitness SE versenyzői közül Kádár Bora és Szombathelyi Péter a II. osztályban az első helyet szerezte meg. I osztályban, Gyapjas Lizett és Bede Réka első helyen végzett, míg a Juhos Dóra és Bede Réka duó a harmadik helyet szerezte meg. Az online verseny lényege, hogy a gyakorlatokat a megadott időben felveszik és levetítik a bíróknak, akik a megszokott módon pontoznak. A gyakorlatok gondos felkészülést és gyakorlást igényelnek, mint egy hagyományos versenyen. A versenyszámok összeállításánál arra törekednek az edzők, hogy mindig valami újszerűt hozzanak, amely a küllemre, azaz a ruhákra is vonatkozik. A csillogás a modern formák nagyon színes színfoltjai egy-egy versenynek, amelyekre szintén készülniük kell a versenyzőknek. Csongrád másik egyesülete, a Victoria Fitness SE 2 fiatal hölgyversenyzővel indult az Európa Kupán. Magyar Malka Kisteleken él, de korábban Csongrádon laktak, így az egyesületet képviselve, II osztályban az előkelő harmadik helyen végzett. Almási Adél pedig az I osztályban a negyedik helyet szerezte meg. Az eredményhirdetés természetesen izgalmas volt, de egyöntetűen az élőben megrendezett versenyek izgalma és hangulata nem volt érezhető. Ettől függetlenül a munka folyik tovább, készülnek a versenyzők, hiszen a vírus helyzet miatt elmaradt korábbi versenyek is megrendezésre kerültek az elmúlt időszakban. A versenyek a hangulat és az izgalmak mellett össze is kovácsolnak egy közösséget, így lelkileg is ad egy pluszt. Idén ez elmaradt, de az eredmények és a fénylő érmek eljutottak egy magyarországi kisvárosba, Csongrádra. A siker az elkövetkező időszakra is biztosított, hiszen mind a két klub edzője: Kátai Judit és Bartók Anikó elmondta, nincs megállás, gyakorolják az újabb elemeket és készülnek a következő versenyekre.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrádon

cs3_admin

Csütörtöktől újra megnyílik a csongrádi oltópont

cs3_admin

Autónak hajtott egy kerékpáros Csongrádon

cs3_admin

Három méteres kútba esett egy férfi vasárnap délután Csongrádon

cs3_admin

Sajtótájékoztató a koronavírus járványról Csongrádon

cs3_admin

“Csudajó családi csobbanás” a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Átadták Bársony István Mezőgazdasági Technikum felújított főépületét Csongrádon

cs3_admin

Lassabb átkelésre kell számítani az elkövetkező napokban a csongrádi fahídon

cs3_admin

Eltűnt egy 14 éves csongrádi lány

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább