Térség

Szeged nem engedélyezte a “Gyurcsány-terrort” bemutató kiállítást

Szeged önkormányzata közlekedési okokra hivatkozva nem engedélyezte a 2006-os “Gyurcsány-terrort” dokumentáló Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítás bemutatását a csongrádi megyeszékhelyen – jelentette be a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője pénteken Budapesten.

    Ifj. Lomnici Zoltán szerint ez a példa nélküli döntés a gyülekezési jog, a szólás- és véleményszabadság súlyos elnyomását jelenti, ami régóta működő baloldali módszer. Az önkormányzat arra hivatkozott, hogy a kiállításnak helyet adó kamion beállása a tervezett belvárosi helyszínre veszélyeztetné a sétálóutca gyalogosforgalmát – ismertette.
    A szóvivő elmondta: nem mondanak le arról, hogy – várhatóan tavasszal – újra megpróbálják eljuttatni Szegedre a vándorkiállítást.
    Egyben feltette a kérdést: mit vár a szegedi polgármester a tárlat bemutatásának megakadályozásáért Gyurcsány Ferenctől cserébe?
    Ifj. Lomnici Zoltán arról is szólt: a szervezőket is meglepte a tárlat iránti érdeklődés, több olyan város is jelentkezett a bemutatás szándékával – például Sopron és Bicske -, amely az eredeti tervek szerint nem szerepelt a vándorkiállítás állomásainak sorában.
    Végül hangsúlyozta: annak ellenére megtartják az október 23-ára tervezett békemenetet, hogy a baloldal megpróbálja súlyosan korlátozni a gyülekezés, szólás- és véleményszabadságot, illetve a baloldali sajtó elhallgatja a “Gyurcsány-terrort”. A békemeneten ’56 hősei mellett a 2006-os “Gyurcsány-terror” áldozatairól is megemlékeznek – mondta ifj. Lomnici Zoltán.
    A CÖF-CÖKA szervezésében, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezésére szeptember 18-án útjára indított vándorkiállítást egy kamion rakterében rendezték be, és több mint húsz településen látható október 23-áig. A kamionon a kiállítás címe mellett az őszödi beszédből vett idézet szerepel: “Hazudtunk reggel, éjjel meg este”, illetve a “Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” felirat. A kiállított tárgyak között gumilövedék, könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély, akkori rohamrendőr egyenruha látható, továbbá öt televíziós képernyőn vetítik a 2006-os tüntetések felvételeit, a résztvevőkkel készített interjúkat. Eközben a hangszórókból az őszödi beszéd szól.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor