Felgyő Térség

Iskolakezdés “Gyermeknap-On” Felgyőn

„Felgyő ismét kitett magáért”- hallhattuk ezt a nyáron számtalan alkalommal, hiszen több nagyszabású rendezvényt bonyolítottak le ebben az időszakban, páratlan szervezéssel és változatos programkínálattal. Az iskolakezdés előtt az időjárás is nagy fordulatot vett, egyre hűvösebbre már-már késő ősziesre fordult az idő.

Az első iskolai hét utolsó napján, azaz szeptember harmadikán pénteken viszont verőfényes napsütés volt egész nap, mintha ezzel is kedveztek volna az égiek a Felgyőieknek. Nem véletlenül ez a kegy, hiszen egy egész napos gyermekprogramot terveztek, felhasználva a Magyar Falu Program keretein belül, a 2021. január elsején kiírt önkormányzati rendezvények támogatására irányuló pályázatot. Felgyő község polgármestere Horváth Lajos kiemelt figyelmet fordít a településen élő gyermekek szórakoztatási lehetőségeire és az életminőségük javítására.

Éppen ezért nem is volt kétséges, hogy ezt az alkalmat összekötve a tanévkezdéssel, a járványügyi helyzet miatt elmaradt gyermeknap pótlására fogják felhasználni. A rendezvény fergetegesre sikerült. A három kihelyezett ugrálóvár mellett, sorversenyek, kreatív sarkok, buborékfújó gépek, lovagoltatás, állatsimogató, és még számtalan lehetőség várta a kis és nagy gyerekeket. A délelőtt folyamán a helyi óvodások és általános iskolások látogattak ki, de a délutánt már minden korosztály igénybe vette.

A nagyszülőktől kezdve a legkisebb gyerekig mindenki ott volt, a cipőjét csikorgató bohóc legnagyobb örömére, aki a nap folyamán megszámlálhatatlan mennyiségű és formájú lufit hajtogatott. Mint mondta, „itt a sor ma estig nem fog elfogyni” Igaza lett. Egymás után kíváncsi tekintetek közepette, álltak a gyerekek, nem csak itt, hanem a hőlégballon mellett is, akik arra vártak, hogy a magasból láthassák a környéket. Akik netán megéheztek, több feltétes pizzát kaptak, mellé üdítővel, de a vatta cukorkészítő gép sem állt le egy percre sem. Ahogy ezt már Felgyőn megszokhattuk, a programokon ingyenesen vehettek részt a kilátogató gyerekek, beleértve a pizzát és az üdítőt.

Akik a feladatokat helyesen oldották meg, még plusz jutalomban is részesültek. Mindenki lufikkal, apró ajándékokkal és feledhetetlen élményekkel térhetett haza, köszönhetően a polgármester úrnak és Forgó Zsuzsi programszervezőnek, akik az ötleteket adták és létrehozták ezt az igazán szuper napot. Az előkészületek és a lebonyolítás során, elkelt a segítség, amelyben Fazekas Gizi az önkormányzat munkatársa most is kiemelkedő szerepet, vállalt. Nem is lehetett volna ezt a tanévet jobban kezdeni, hiszen már az első napok után úgy mehettek haza Felgyőn a gyerekek, hogy bár csak pár nap telt el, de hosszú időre szóló élményekkel gazdagodhattak. 

TG.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Buszvezető vesztette életét, amikor egy fának ütközött Kecskeméten

cs3_admin

Deutsch Tamás: Karácsony láthatóan egy konyhai lámpát sem képes felszereltetni

cs3_admin

Kisteherautók ütköztek a 47-esen

cs3_admin

Fagyott az éjjel

cs3_admin

25 év sikereit ünnepelte a Grow Group

cs3_admin

Fékezés nélkül csapódott egy autóba, majd azt egy teherautónak lökte egy szerb gépkocsi az M5-ösön

cs3_admin

Istálló égett Vásárhelyen

cs3_admin

Kisteherautó rakománya ütközött katonai gépjárműnek a szentesi hídon

cs3_admin

Kigyulladt egy kisteherautó Csengelénél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább