Site icon Cs3.hu

Sargentini 6.

Mi maradt még ki?

Az akadémiai szabadság kérdése és a vallásszabadság sérelme.

Az akadémiai szabadság sérelmét a CEU néven elhíresült ügyben látta az Európai Parlament. A CEU adhat-e ki a magyar diploma mellett az USA-ban is érvényes diplomát Magyarországon. Ennyi a vita, ez az Ügy. Hát …

A vallásszabadság megsértése a jelentés szerint abban áll, hogy Magyarországon az egyesületek egyházként történő elismerésének vannak bizonyos feltételei, így különösen: az egyesületnek olyan vallási közösségként kell működni, amely természetfelettire irányuló rendszerbe foglalt hitelvekkel rendelkezik. Egyházat alapítani kizárólag kereskedelmi tevékenységre, politikai tevékenységre, sporttevékenységre, gyógyászati tevékenységre, stb. nem lehet.

Röviden: a magyar jog szerint, ha gyógyszappant, facsavart, dugóhúzót akarnak árulni, akkor boltot kell nyitni, nem vallást alapítani; ha horgászni szeretne az ember, akkor nem templomot épít, hanem a Kurcán stéget. 

További fontos feltétel, hogy törvénysértő cselekményt vallási tevékenységként senki nem végezhet. Ha egy közösség vallásgyakorlása jogszabályba ütköző cselekménnyel jár, az sosem lesz Magyarországon elismert egyház.

Jól van ez így, nem?

                                                                                                                                 Moderari

Exit mobile version