Site icon Cs3.hu

Másodfokú riasztást adtak ki dél-dunántúli és alföldi megyék több járására

Thunderstorm over wild forest at spring,aerial drone

Thunderstorm over wild forest at spring,aerial drone

Másodfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda este.

    A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az intenzív zivatarok nyugaton fokozatosan lecsenghetnek, ugyanakkor az ország más részein az esti, éjszakai órákban több helyen is várható zivatar, helyenként heves zivatar, amelyek kiemelten az Alföldön, majd északkeleten akár rendszerbe is szerveződhetnek.
    A zivatarban intenzív csapadék, 70-100 kilométer/órás szélrohamok, nagy méretű jég is előfordulhat. Hajnalra az intenzív csapadékgócok nagy része kelet felé elhagyja a térséget – közölték.
    Csütörtökön napközben Magyarország északkeleti harmadára koncentrálódnak majd a zivatarok. Emellett a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat dörgés, villámlás. Az erősebb zivatarcellákhoz továbbra is társulhat viharos, 60-70 kilométer/órás széllökés, jégeső, intenzív csapadékhullás.
    A szerda este negyed tízig kiadott másodfokú riasztások a Dél-Dunántúlon Baranya megyéből a Hegyháti, a Komlói, a Pécsi, a Siklósi, a Bólyi, a Pécsváradi és a Mohácsi járást, valamint Tolna megye egészét, a Dél-Alföldön Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye egészét, az Észak-Alföldön pedig Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Kunszentmártoni és a Mezőtúri járást érintik.
    A meteorológiai szolgálat a korábban Vas és Zala megye kilenc járására kiadott másodfokú riasztásokat visszavonta.

MTI

Exit mobile version